Épül az e-közbringa rendszer Pécsen is

Biztosan sokaknak feltűnt már, hogy a városban több helyen – például a Barbakán és a 400 ágyas klinika buszmegállói tájékán – nemrég munkálatokba fogtak. Megkezdődött ugyanis az e-közbringa rendszer kialakítása, amire a város régóta várt. 

hirdetés
Uránia Mozi

Több mint két éve nyerte meg a város azt a közbeszerzési pályázatot, melynek keretében a Zsolnay-negyed és az Egyetemváros között hét e-közbringa állomás telepítésére, 70 kerékpár és egy szállítójármű beszerzésére, továbbá a Biokom által üzemeltetett diszpécserközpont kialakítására nyílt lehetőség.

Bár tavaly már alá is írták a szerződést a kivitelező céggel, a cég nem készült el határidőre a munkával, s az önkormányzat álláspontja szerint nem is jelezték, hogy komolyabb gondjuk lenne. Ugyanakkor a vállalat a csúszás okaként előre nem látható körülményeket jelölt meg.

A város több alkalommal is megkísérelt egyeztetni a kivitelezővel a késlekedés okáról, illetve a munka elvégzésének érdekében, sőt jogi útra is terelte volna az ügyet, szigorú feltételeket szabva a cég számára. A szerződésbontásra azonban nem volt lehetőség a támogatói rendszerben részt vevő, Pécstől független hatóságok, szervezetek előírásai miatt.

Az önkormányzat a minap 10 milliós kötbér kifizetése mellett májusig adott haladékot a cégnek – derült ki a legutóbbi közgyűlésen.

Kiemelt képünkön a Barbakán melletti e-közbringa állomás látványterve.