Érdemes jelentkezni a Tettye Forrásház locsolási kedvezményére!

A házi kerttel rendelkezők április 15-ig adhatják be vagy újíthatják meg igényüket a májustól szeptember végéig érvényes 10 százalékos locsolási kedvezményre. Aki eddig nem kérvényezi a locsolási kedvezményt a Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálatán, az idei nyárra lemarad róla. A szolgáltató közleménye:

„A Tettye Forrásház Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat. A két kedvezmény közül egyszerre csak az egyikkel élhetünk.

A házi kerttel rendelkező fogyasztók május elsejétől szeptember végéig érvényes 10 százalékos locsolási kedvezményt igényelhetnek: az adott időszakban a felhasznált vízmennyiség tizedét nem kell megfizetni a csatornadíjszámlában. A kedvezményt minden évben meg kell újítani, a társaság ügyfélszolgálati irodájában (vagy a weboldalról letöltött, kitöltött nyomtatvány beküldésével), április 15-ig igényelhetik azok, akik kétezer négyzetméternél kisebb alapterületű házi kerttel rendelkeznek és nincsen saját kútjuk.

Vagy egész évben spórolhatunk locsolómérővel: a hiteles, külön mellékvízmérővel ellátott, locsolási célú csapok vízfelhasználása után nem kell csatornadíjat fizetni. A kézzelfogható megtakarításon túl ez a környezettudatosabb kertöntözést is elősegíti, hiszen pontosan mérhető, ellenőrizhető, mikor mennyit locsolunk. A szolgáltató elektronikusan beküldve is elfogadja a nyomtatványt.

Tervezzen időben, hogy odaérjen a víz időre!

A hetek óta tartó aszály miatt megnövekedett a Tettyéhez érkező, ivóvízszállításra leadott megrendelések száma. Az év legtöbb napján a szolgáltató szakemberei egy napos előjegyzési idővel vállalják, hogy eljuttatják a kért ivóvízmennyiséget az otthonokba, kertekbe, a mostanihoz hasonló száraz időszakokban azonban akár egy hetes várakozási idővel is számolnia kell azoknak a fogyasztóknak, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást.

Javítják az utakat a téli hibák után

Megkezdődött a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása. A téli, fagyos időszakban számos hibaelhárítást kellett elvégeznie a Tettye Forrásház Zrt. szakembereinek, az akkor ideiglenesen helyreállított útszakaszok most vadonatúj burkolatot kapnak. A szolgáltató megbízásából Pécs 50 pontján, több mint 800 négyzetméternyi útburkolatot és járdát állítanak helyre.
A várhatóan májusban záruló javítások minden esetben az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint zajlanak. Az április 8-i héten a Rókus utcában, a Havi-hegyi úton, a Megyeri úton és a Jókai utcában aszfaltoznak.

A szolgáltató köszöni a közlekedők megértését, türelmét!”

hirdetés

Hirdetés