Meglepetés csokorral ajándékozzák meg a pécsieket!

Ha szerencsések vagyunk, fantasztikus virágkompozíciókat találhatunk Pécsett szerdán, melyek gazdátlanul várnak megtalálóikra. Nem a véletlen műve, ha belebotlunk egy-egy gyönyörű alkotásba, a Fogadj örökbe egy virágcsokrot! mozgalom keretein belül szeretnének mosolyt csalni a pécsi arcokra a virágkötők, virágkereskedők.

A The Lonely Bouquet néven futó nemzetközi kezdeményezés világszerte igen népszerű, ehhez csatlakozott a magyar virágkötő társadalom immár harmadik éve.

A Fogadj örökbe egy virágcsokrot! mozgalmat először 2015-ben szervezték meg országunkban, 2016-ban pedig a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac és a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete is támogatta az eseményt. Tavaly négyszáz virágüzlet vett részt a programba, és hozzávetőlegesen nyolcezer virágkötészeti alkotás került ki országszerte a közterületekre. Pécsett is osztatlan sikert aratott a sok csokor, a „megtalálók” boldogan vitték haza a virágkölteményeket.

Idén is több pécsi árus csatlakozott az országos kezdeményezéshez, a virágkötők célja, hogy minél több embernek szerezzenek örömet és csaljanak mosolyt az arcokra.

– Magát a virágkultúrát szeretnénk népszerűsíteni, hiszen ahogy a könyv és az irodalom, a virág is a kultúránk része – árulta el lapunknak Neubauer Szilvia pécsi virágkötő.

A szerencsés megtalálókat egy rövid üzenet is várja a csokrokon, amellyel azt kérik tőlük az ajándékért cserébe, hogy osszák meg örömüket a virágkötő Facebook-oldalán másokkal is, illetve ha tehetik, egy fotót is készítsenek a csokorról. Lapunk munkatársai a Széchenyi téren, Uránvárosban, a Hársfa utcában és az Ágoston téren is találtak egy-egy kompozíciót.