Heten vannak, mint a gonoszok és halálfejesek!

Télen sem áll meg az élet a Pécsi Állatkertben, mi több, egyre több a lakó: a közelmúltban összesen 7 mókusmajom, más néven halálfejes majom született. Nagyon édesek. 

Az elmúlt időszakban egymás után születtek a mókusmajmok a Pécsi Állatkertben, összesen már 7 kis apróság kapaszkodik anyján. Ahogy az állatkert közölte, a mókusmajmok, más néven halálfejes majmok 3 fajának mindegyike Dél-Amerika trópusi esőerdeiben őshonos. A Pécsi Állatkertben is látható közönséges mókusmajom a kontinens északi területein fordul elő, Dél-Kolumbiától Brazília középső részéig.

A Pécsi Állatkertben látható Európa egyik legnagyobb mókusmajomcsapata: a 7 kölyök érkezésével 50 fölé emelkedett a közönséges mókusmajmok száma. Bár a faj nevében szerepel a közönséges szó, fennmaradását az illegális állatkereskedelem és élőhelyeinek pusztulása veszélyezteti. Az európai állatkertek összehangoltan, az Európai Fajmegmentő Program (EEP) keretein belül tartják és tenyésztik a fajt.

A mókusmajmok érdekes tulajdonsága, hogy a szabad természetben és fogságban is szinte egyszerre, akár egy héten belül születnek meg a nőstények kölykei. A kölykök eleinte még anyjuk hátába csimpaszkodnak, várhatóan 5 és 8 hónapos koruk között válnak tőlük függetlenné.