Hatalmasat nőttek a beremendi kisgólyák

Még csak nemrég bújt ki a tojásból a beremendi gólyapár öt fiókája, máris óriásit nőttek. A természetbarátok nagy örömére webkamerán is követhetjük a madarak mindennapjait.

Nemrég írtuk csak meg, szinte napra pontosan három hónapja, márciusban, hogy a bekamerázott fészkek közül a baranyai Beremendre érkezett elsőként fehér gólya, amit pár napra rá párja is követett.

Aztán sorban pottyantak be a hatalmas gólyavárba a tojások, végül mindegyik, azaz öt ki is kelt és mára szép, egészséges fiatalokká cseperedtek.

A mai friss minivideóban épp azt láthatjuk, ahogy a hím vagy a tojó megeteti vagy megitatja a nagyra nőtt kisgólyákat, amik egyébként sok táplálékot kapnak gondos szüleiktől.

Előfordult olyan is egy szárazabb napon, hogy már reggel nyolckor bőséges reggelivel indítottak a picik, nem tudni, honnan hozza a pár az élelmet. Mindenesetre mutatjuk azt a videót is!

A Magyar gólya webkamerák Facebook-csoport egyébként időről időre mindig megoszt néhány rövid videót a beremendi gólyapár életéből (is). Emellett a Beremend TV élő közvetítését is figyelhetjük ide kattintva.

Sőt, korábban a Baranyába érkező gólyákról is írtunk egy kis összefoglalót, melyben megemlítettük, hogy az E.ON áramszolgáltató a nemzeti parkokkal, madárvédelmi szakemberekkel együttműködve idén 56 új, biztonságos fészektartóval várta hazatérő madarainkat.