Jótékonysági aukció keretében gyönyörű természetfotókhoz juthatunk

Az Atlas Roamers fotós közösség hét tagja nem mindennapi jótékonysági aukciót indított a Facebookon: csodálatos állat-, és természetfotókat bocsátottak licitre azzal a céllal, hogy a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány állatorvosi költségek miatt felhalmozódott több százezres tartozását kiegyenlítsék. 

A rengeteg az országban működő állatmentő csoport közül egy igazán szívhez szóló kutyamentés története miatt választották a pécsieket: a csoport önkéntesei nemrég egy elütött ebet találtak az út szélén. Habár először úgy tűnt, a Hős névre keresztelt állat örökre lebénul, az alapítvány tagjainak kitartó törődésének és persze a folyamatosan állatorvosi kezeléseknek hála újra lábra állt, sőt állapota folyamatosan javulni látszik.

A már említett fényképészek azzal próbálják a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány áldozatos munkáját segíteni, hogy maguk is adakoznak számukra, és a fotózást használják fel a nagy publicitás eléréséhez. Mivel értesültek róla, hogy 300-350 ezer Forintos tartozás gyűlt össze az állatorvosi költségek miatt, motivációt éreztek magukban, hogy külföldi példa alapján elindítsák a licitet.

Íme Hős, a szinte reménytelen helyzetből megmentett kutyus: 

– Számomra, mint fotós, a környezetvédelem az egyik legfontosabb dolog. Tájképeket fotózok és mihez kezdenék egy gyáraktól, utaktól és szupermarketektől hemzsegő világban? A környezetünk nélkül nem hódolhatok a szenvedélyemnek és sok ember nem tudja megbecsülni azt a földi “paradicsomot”, amiben élünk. Nincs is jobb dolog, mint amikor az ember mély lélegzetet tud venni a várostól messze, a hideg és tiszta levegőből. Sajnos egyre kevesebb olyan hely van, ahol ezt meg lehetne tenni – fejtette ki lapunknak az aukciót szervező egyik fényképész, László Partik.

A csodálatos, megvásárolható fotókat ERRE A LINKRE kattintva nézhetjük meg, hozzászólásban pedig licitálhatunk is rájuk február 29-ig. 

Az Atlas Roamers egy fiatal, magyar fotósokat összegyűjtő csapat. Baráti társaság, amit a fotózás szenvedélye és az utazások kötnek össze. Igaz, még nagyon fiatal a szervezet, de elég nagyra törő terveik vannak, amik a jótékonysági akciókat illeti. Mindenki dolgozik a fotózás mellett, így a szenvedélyükből befolyó összegeket teljes mértékben a jótékonyságra tudják fordítani. Leginkább a környezet-, és állatvédelem áll közel hozzájuk.