Online kérdőívben várja a kormány a horgászok véleményét az őket és a horgászatot érintő elképzelésekről, javaslatokról – mondta a stratégai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

hirdetés

A horgaszokert.kormany.hu lapon 6 kérdés támogatását vagy elutasítását lehet jelezni, köztük egyebek mellett azt, hogy induljon-e program a magyarországi vizek halgazdagságának visszanyerésére, kapjanak-e kiemelt állami támogatást a horgász szervezetek, vagy vezessék-e be az egységes “magyar horgászkártyát”.

Nyitrai Zsolt, a 25. fegyver, horgász, vadász szakkiállításon a Hungexpo vásárközpontban a több mint 400 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) közösen elért sikerek között említette például az új halgazdálkodási törvényt, és megjegyezte, hogy a közös munka és az együttgondolkodás teremtett alapot a párbeszéd folytatására.

Nyitrai Zsolt elmondta: az online párbeszédben az érdeklődők március 8-ig vehetnek részt. A témaköröket pedig az interneten keresztül a kormányzati portálon, a horgaszokert.kormany.hu címen lehet elérni. Itt többek között olyan kérdésekről lehet véleményt mondani, mint például a büntetési tételek szigorítása; a horgászvizsga egyszerűbbé és gyorsabbá tétele; a horgász infrastruktúra fejlesztése; továbbá az egységes magyar horgászkártya bevezetése.

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke az MTI-nek elmondta, a Mohosznak jelenleg mintegy 444 ezer tagja van. Ez pedig azért fontos, mert míg korábban évekig csökkent a magyar horgászok létszáma, az utóbbi 3-4 évben mintegy 100 ezerrrel nőtt. A Mohosz szeretné azt is elérni, hogy minél több fiatalt nyerjen meg a horgászat kedvtelésének. Ezért is egyszerűsítik a horgászvizsgát és az okmányokat is – mondta a Mohosz elnöke.