Öcsi nagyon barátságos

Néhány napja egy régi ismerőssel találkozhattak a Pécsi Állatkert látogatói: Öcsi, a rénszarvas visszaköltözött korábbi kifutójába.

A Pécsi Állatkert közel 60 éves történelme során korábban még sohasem mutattak be rénszarvast az intézmény gyűjteményében. Az első példány, az Öcsi névre keresztelt, 8 éves, kifejlett bika június 14-én érkezett meg Pécsre a Nyíregyházi Állatparkból.

Öcsi kihelyezésben költözött Pécsre, ami azt jelenti, hogy továbbra is a társintézmény tulajdonában marad. Az újdonsült rénszarvas rövid időn belül megbarátkozott pécsi kifutójával, és hamar a látogatók és a gondozók kedvencévé vált. Egy csereprogram keretein belül két hónap elteltével Öcsi átmenetileg visszaköltözött Nyíregyházára, hogy teljesítse férfiúi kötelességeit és vérvonalának fenntartását még hosszú időkre biztosítsa.

A visszatérés pillanata

Öcsi, a pécsiek kedvence, a párzási időszak végeztével visszaköltözhetett a pécsi parkba, és ismét elfoglalta régi birodalmát az állatkertben. Bár egyelőre egyedül lakik a kifutóban, ez egyáltalán nincs rá rossz hatással, hiszen a párzási időszakot leszámítva a kifejlett rénszarvasbikák gyakran magányosan élnek. Mindenesetre az állatkert hosszú távú tervei között szerepel, hogy szeretnének társat vagy társakat hozni a népszerű lakóhoz. Öcsire addig is nagy feladatok várnak: közeledik Mikulás-nap, és neki is szeretnének szerepet szánni!