A pécsi bringások minden évszakban egészségesek és sportosak

Egyre több lehetősége nyílik a városi bringásoknak, hogy kedvenc sportjuknak hódoljanak. A cél, hogy Pécsett még többen válasszák ezt a hihetetlenül egészséges közlekedési formát, ezzel aktív életvitelt folytatva és a városi levegőt sem szennyezve. 

hirdetés

Vannak, akik számára a kerékpározás ideális sport, mások pedig egy környezettudatos, kényelmes, alak- és pénztárcabarát közlekedési eszközt látnak benne, az egészségre gyakorolt pozitív hatásokról nem is beszélve. Pécsett is egyre többen választják a kerékpáros közlekedést, amire a városüzemeltetés is felfigyelt, ezért folyamatosan nő a biciklis útvonalak száma is. A belvárosban több helyütt, Uránváros és Kertváros között, a Mecseken, illetve Pellérd felé is lehet már bicajozni és a közeljövőben is várhatóak további fejlesztések.

Hogy miért jó döntés nyeregbe pattanni az autó helyett?

Erősítjük immunrendszerünket minden évszakban, levezetjük az esetleges stresszt, nem feltétlenül kell kondibérletre költenünk, ha eleget tekerünk; van lehetőségünk körülnézni a városban, könnyebben találkozhatunk és beszélgethetünk ismerősökkel, nem kell parkolóhelyet keresnünk, nem szennyezzük kipufogógázzal a levegőt, és nincsenek az autóhoz tartozó üzemeltetési költségeink sem.

A cikk a TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00006 „Pécs Megyei Jogú Város Fenntartható Városi Mobilitási Tervének elkészítése” projekthez kapcsolódó szemléletformáló kampány része.

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés

Hirdetés