Szó szerint állati napunk volt a hétvégén!

Élménybeszámoló következik. Múlt vasárnapra kellemes időt mondtak, úgy döntöttünk hát, hogy hosszú idő után megengedünk magunknak egy kisebb, az óvatosság jegyében zajló kirándulást. Négyen indultunk neki a megye számomra egyik legkedvesebb mini állatrezervátumához.   

Piroslik a pipacs a határban… 

Mindenekelőtt természetesen útba ejtettük a Pécs határában terülő hatalmas pipacsmezőt, hogy készítsünk néhány fotót a – még felhős időben is – csodálatosan szép tájról. Ezek a felvételek ITT jelentek meg korábban.

Tulajdonképpen az állati nap már itt kezdődött, habár csupán néhány kósza méhecskét találtunk a vadvirágok tengerében. Egy zümmögő kisállatot sikerült is megörökíteni.

Dupla szerencse: az ing esete a bébiróka ürülékével

Van az a mondás, mi szerint szerencsét hoz, ha valakit egy madár megtisztel. Ha egy néhány hónapos, elképesztően aranyos rókakölyök az illető, az akkor duplán számít?

Helyszínünk már a Pécstől nem messze fekvő Erdősmecske, azon belül is a Repzootic névre keresztelt mini állatkert-rezervátum. Sajnos a járványhelyzetre való tekintettel a hüllőházat ezúttal zárva találtuk, azonban így is temérdek látnivaló akadt. Kisebb-nagyobb nyulak, mindig éhes kecskék, ezidáig számunkra ismeretlen fajú emlősök, gyönyörű madarak, sőt nemrég született farkasok és rókák például.

Párommal mi már többször is voltunk ezen a varázslatos, idillinek mondható helyen, azonban meg kellett állapítanunk, minden alkalommal vár minket valami újdonság. Ezúttal a petymeg nevű – kicsit a macska és a vadászgörény pöttyös keverékére emlékeztető – szép kisállatok jelentették a meglepetést, alább videón is megnézhetjük őket.

Miután sorra vettük a görényeket, nyulakat, borzot, bóbitás kakast, baglyokat, ölyvet, farkasokat, szerválokat, dzsungelmacskákat, még az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Repzootic belga tulajdonosa az egyik rókakölyköt egészen közelről is megmutatta. Én még a kezembe is foghattam az édes szőrmókot, ekkor történt a kis baleset, ami után a kezem és az ingem nem túl kellemes illatot árasztott. De megérte!

Íme, egy kis összefoglaló:

Az út hazafelé sem volt állatoktól mentes

Csodás élményekkel gazdagodva indultunk el hazafelé, mikor Erdősmecskét éppen hogy csak elhagyva újabb gyönyörű látvány tárult elénk: az út mellett három csodás őz legelészett békésen, kicsivel arrébb pedig néhány mókus szaladt át előttünk, szerencsésen átérve a túloldalra. Jobb napot egy állatszerető ember el sem képzelhetett magának.

hirdetés