Hetven program lesz a Zsolnayban Mikulás napján

Mintegy hetven programot kínál tizenhét helyszínen december 6-án és 7-én a Zsolnay Kulturális Negyedben a Hóbagoly Fesztivál. A rendezvény a tradicionális, jól bevált szabadidős foglalkozásokat kínálja: lesz mese, zene, s előtérbe kerülnek a kreativitást igénylő foglalkozások is.

hirdetés

Még egy rögtönzött gyerekkoncertet is tartottak azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen a Hóbagoly Fesztivál lényegét és programjai igyekezett összefoglalni Márta István, a negyedet üzemeltető társaság vezetője és Páva Zsolt polgármester. A meglévők mellé egy újabb gyermekfesztivált hoz ugyanis tető alá december 6. és 7. között a kultnegyed.

Hóbagoly3

 

Az ingyenes rendezvény legfontosabb céljának Márta István azt tekinti, hogy segítségével a legkisebbek visszatalálhatnak a hagyományos, jól bevált szabadidős elfoglaltságokhoz. Szeretnék elérni, hogy erősítsék a gyerekek figyelmét a könyvekre, az olvasásra, a mesélés és a zenehallgatás élményére, a sok, kreativitást igénylő foglalkozásokra, a szabadidő aktív és családcentrikus eltöltésére.

Lackfi János1

A programok során bemutatkoznak többek között a hazai gyermekkönyvkiadók, mesekönyv illusztrátorok, ismert színészek, zenészek szórakoztatják az érdeklődőket, miközben az egyik helyszínen, a Meseodúban reggeltől estig szól majd a mese és a zene.

A Hóbagoly házigazdája Lackfi János költő-író lesz, ő a Sajtkukacz zenekar koncertjén lép fel, emellett könyvszakmai beszélgetéseken vesz részt. Mellette többek között a Kaláka együttes, Szalóki Ági és Bíró Eszter, Dolák-Saly Róbert ad gyermekkoncertet, de ellátogat a rendezvényre Rutkai Bori és Varró Dániel is.

Fontos szerepet kapnak karácsonyt és a téli ünnepkört bemutató előadások, a kicsik megismerkedhetnek a tradicionális népszokásokkal, s egyházi mesemondók is szerepet kapnak a rendezvényen, amelyen az MTVA jóvoltából még Süsü, a sárkány közel kétméteres másával is fényképezkedhetnek, de itt lesz a Mikulás is. A rendezvényen tartanak majd krampusz-bajnokságot is a kicsik számára, s közel harminc karácsonyfát díszíthetnek fel gyerekek. Ezeket Vízkeresztig a Ginkgo téren is hagyják majd.

 

Fotók forrása: a Hóbagoly Fesztivál Facebook-oldala

Hirdetés