Gyűjtik már a búzát a Magyarok Kenyeréhez

Pécs városa idén negyedszer szervezi meg az akciót, amely során az egész Kárpát-medencéből várják a búzaadományokat, hogy abból lisztet őröljenek, majd megsüssék a magyarok összetartozását jelképező Magyarok Kenyerét. Az össznemzeti programnak jótékony célja van: a befolyó összegből a rászoruló gyerekek étkezését támogatják.

A kukorica még lábon van Mészáros Árpád csallóközcsütörtöki gazdálkodónál. A búzát több mint ezer hektárról viszont már betakarították, és a magtárban pihen. Idén kiváló volt a termés, ezért szívesen ad belőle a gazda a Magyarok Kenyeréhez. „Aki játékos, az mindig megkeresi az új pályát is. Kaptunk egy lehetőséget ezen az új pályán. Szívesen prezentáljuk azt a jóhiszeműséget, ami ebben a vállalatban uralkodik, hogy ebből az adományból kenyeret juttassunk azoknak, akik igen-igen rászorulnak” – fogalmazott.

A mezőgazdasági cég tulajdonosa a Magyar Közösség Pártja alelnökének juttatta el az adományt. A gyűjtést a Felvidéken az MKP koordinálja. A búzaadományokat a járási irodákban vagy a pozsonyi pártközpontban várják.

Őry Péter, a Magyar Közösség Pártja közigazgatási elnöke azt mondta: bárki bármennyivel hozzájárulhat az adományokhoz. „Az egész gyűjtésnek a hasznosságán és a jótékonykodásán kívül óriási szimbolikus jelentősége is van, hiszen abroncsként összekapcsoljuk a Kárpát-medencében élő magyarokat a búzán és a kenyéren keresztül is” – mondta Őry Péter.

Tavaly 70 felvidéki gazda küldött búzát a Magyarok Kenyeréhez. Az MKP alelnöke idén is legalább ennyire számít.

Az adományokat Szécsénybe szállítják, hogy lisztet őröljenek belőle. Ebből sütik majd az augusztus 20-i Szent Jobb Körmenet kenyerét és több ezer cipót. Az eladásból befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés