Múzeumi programok Pécsen a Magyarok Kenyere ünnepén

Játszóházzal, élő-interaktív bemutatókkal, folklór gálaműsorral és más érdekességekkel várja a nagyérdeműt az immár hagyományossá vált Magyarok Kenyere Ünnep a pécsi Sétatéren. Augusztus 20-án a Janus Pannonius Múzeum kiállításai ingyen látogathatók, s a Múzeum kitelepül a Sétatérre.

Nemzeti ünnepünkön 10-18 óráig látogatható a Zsolnay Múzeum (Káptalan u. 2.), a Vasarely Múzeum (Káptalan u. 3.), a Sopianae – Baranya római kori leletei (Káptalan u. 4.), valamint az Álom ihlette művészet (Káptalan u. 4.) című tárlat.

Emellett a különleges alkalomra való tekintettel 10-16 óráig megtekinthető a JPM Néprajzi Múzeuma (Rákóczi u. 15.), valamint az ott fellelhető Búza – kenyér – élet… című időszaki kiállítás is, amely játékosan, interaktív módon mutatja be, milyen gépek, eszközök segítségével jut el asztalunkra a mindennapi kenyér.

Eközben a Janus Pannonius Múzeum kínálatáról a Sétatéren is tájékozódhatunk, s a szóróanyagok mellett a standon érdekes könyvek, szép poszterek, képeslapok, ajándéktárgyak közül is vásárolhatunk.

Hirdetés