Hirdetés

Igazi jéghercegnő vagy, aki nyáron tengerpart helyett síelésről álmodik, augusztustól már visszaszámolja a napokat karácsonyig, és alig várja, hogy pihe-puha gyapjúpulóverben rója a köröket a műjégpályán? Nem csoda, hogy a boldogító igent is romantikus téli környezetben szeretnéd kimondani!

Bár az esküvői szezon még mindig főleg tavasztól ősz végéig tart, egy téli esküvőnek számos előnye van a szolgáltatók foglalhatóságától a barátibb árajánlatokon át egészen a kánikula veszélyének elkerüléséig. Ne hagyd, hogy a kétségek eltántorítsanak az álomesküvőtől, vágj bele bátran a szervezésbe! 

Az alábbi tippekkel segítünk, hogy mikre figyelj, hogy a nagy napotok biztosan életre szóló élmény lehessen számotokra és a szeretteitek számára is!

Zárt, meleg és könnyen megközelíthető helyszín

A nyári esküvők egyik hátulütője, hogy bár sokan álmodnak szabadtéri lakodalomról, mindig kell “b” tervvel készülniük rossz idő esetére is. Télen ezzel szemben nem kell azon törnünk a fejünket, hogy a szabad ég alatt, vagy zárt helyszínen táncoltassuk-e meg a násznépet. 

Ráadásul sok rendezvényhelyszín szezonon kívül jóval kedvezményesebb áron kínálja a szolgáltatásait. A foglalásnál érdemes arra ügyelnünk, hogy teljesen zárt, jól fűthető és időjárástól függetlenül megközelíthető legyen. Az erdei lakhoz vezető latyakos vagy csúszós földút például kifejezetten bosszúságot okozhat a vendégeknek. Egy kandalló viszont nagyon romantikussá teheti a helyszínt! 

Szezonális dekoráció a téli természet színeivel

A tél ugyan nem a harsány virágok időszaka, de az örökzöld természetnek köszönhetően a megnyugtató földszínekben pompázó fenyőágak, tobozok, borostyán indák és apró csipkebogyó- vagy magyalcsokrok némi csillogó ezüsttel kiegészítve elegáns összhatást eredményeznek. 

A hangulatos fényekről is gondoskodhatunk egyszínű fényfüzérekkel vagy lampionokkal, és a vendégek neveit tartalmazó kis kártyákat is szúrhatjuk kisebb tobozok közé. Természetesen a menyasszonyi csokor szintén gyönyörű lehet fenyőágakkal, tobozokkal és csipkebogyóval díszítve.

Esküvői fotózás mesebeli téli tájjal

A havas, fehér tájnál elképzelni sem lehet mesébe illőbb hátteret, de akár egy fenyőerdő vagy fagyöngy alatti csókjelenet megörökítése is csodás emlékekkel járulhat hozzá a nagy napotokhoz. 

Ha mindenképpen biztosítani szeretnétek a klasszikus téli hátteret, érdemes a fotózást olyan stúdióba szervezni, ahol a megfelelő kellékekkel meg tudják számotokra teremteni a tökéletes pillanatokat. 

Téli esküvői ruha 

A menyasszonyi ruha tekintetében a tévhitek ellenére számos lehetőség rendelkezésünkre áll a bálkirálynői megjelenéstől a modern menyasszonyi ruha vásárlásáig. Hiszen míg a nagy melegben félő, hogy beleizzadunk egy romantikus, hosszú ruhába, a réteges öltözködésnek köszönhetően egy műszőrme boleróval, szép kabáttal és vastag harisnyával mindenféle ruhát télkompatibilissé tehetünk. 

A legtöbb esküvői ruhaszalon Budapest környékén vagy a nagyobb városokban minden menyasszony álmának megvalósítására készen áll, az esküvői ruhaszalon munkatársai pedig szívesen segítenek eligazodni az évszakhoz passzoló kiegészítők között is. 

Szívet melengető, fűszeres ízek

A téli esküvői menü slágerei egyértelműen a forró, laktató krémlevesek, az almás-diós ízek, és a meghitt ünnepeket idéző aromák. A főételekben és a desszertekben is kísérletezhetünk a gyümölcsös-pikánsabb ízvilágokkal, és a torta kiválasztásában is hangsúlyos szerepet kaphat az elegáns trüffel, a melegséget adó dió, mogyoró, a pikáns fahéj, vagy a rummal bolondított csokoládé. 

A nyári esküvők favoritja a fagylaltoskocsi, amit a téli hónapokban helyettesíthetünk kürtőskalács-standdal. A vacsora előtt karácsonyi vásárba repíthetjük a vendégsereget egy-egy falat ropogós kaláccsal és gőzölgő forralt borral vagy forrócsokival. Köszönőajándékként is tökéletes lehet egy különleges ízesítésű bonbon, forrócsoki-por, vagy akár a pár neveivel feliratozott mézeskalács is. 

 

(x)

Hirdetés