16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
Kezdőlapne pipáld kiÚj vezető az Országos Választási Iroda élén

Új vezető az Országos Választási Iroda élén

Lemondott az Országos Választási Iroda vezetője, Virág Rudolf, utódául Sári Miklós ügyvédet nevezte ki Navracsics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter – közölte az OVI sajtóirodája. Virág Rudolf – aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára lett – egyéb szakmai feladatai miatt július 18-ai hatállyal lemondott az OVI vezetői funkciójáról – írták.

„Navracsics Tibor miniszter a mai nappal Sári Miklóst bízta meg az OVI vezetésével, aki korábban ügyvédként szerzett közjogi és választásjogi tapasztalatokat” – olvasható a közleményben. Virág tavaly december 1-je óta vezette az OVI-t.

Az Országos Választási Iroda elsődleges feladata a választások előkészítésének és technikai lebonyolításának megszervezése, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzése az informatikai háttértől a szavazólapok kinyomtatásán és a választásban közreműködő sok ezer ember felkészítésén át a választópolgárok millióinak pártsemleges tájékoztatásáig.

A választási főosztály feladata többek között a szakmai irányítás, a választási költségvetések megtervezése, a jogszabály-előkészítés és a választási eljárásokhoz kapcsolódó közbeszerzések véleményezése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő