22 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaMásfél milliárddal több az iskolákra

Másfél milliárddal több az iskolákra

Az állam az önkormányzatokkal együtt a tavalyihoz képest másfél milliárd forinttal nagyobb összeget biztosít idén a köznevelési intézmények fenntartására és működtetésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Az államtitkárság azt írta: a jobb és igazságosabb rendszer kiépítése érdekében az állam a korábbinál lényegesen nagyobb felelősséget vállal.

„Az új feladatmegosztás egyéves tervezése során elkészült hatástanulmányok és számítások alapján kijelenthető, hogy a köznevelési intézmények biztonságos fenntartásához és működtetéséhez szükséges költségvetési források rendelkezésre állnak” – áll a közleményben.

Az MSZP-s Hiller István keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a közoktatási intézmények államosítása jelentős, 120 milliárd forintot meghaladó pénzkivonással jár, ami a következő tanévben mutatkozik meg teljes egészében. A volt oktatási miniszter kijelentette, az iskolák átvétele meggondolatlanul, előkészítés nélkül zajlott le, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ első megnyilatkozásai pedig csak erősítették a félelmeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő