25 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaPécsi hálózat alakult

Pécsi hálózat alakult

2013 január 19.-én Budapesten, a miskolci, szegedi, pécsi és budapesti diákok közös fórumán megalakult az Országos Középiskolai Hálózat (KiHa). A bázisdemokratikusan működő összefogás célja az ország több városában szerveződő középiskolások bevonása a köz-és felsőoktatás átfogó reformjáért folyó küzdelembe. Közlemény.

„Az oktatási reform ugyanúgy érint minket, mint az egyetemistákat, oktatókat és tanárokat, ezért minden olyan középiskolást szeretnénk elérni, akik tenni akarnak jövőjükért, akik a köz-, és felsőoktatási problémák megoldását szívügyüknek érzik.

Együttműködünk minden olyan demokratikusan szerveződő szervezettel és mozgalommal, akik az oktatás széles körű, az érintettek bevonásával történő reformját tűzte ki céljául.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a KiHa teljes mértékben elhatárolódik minden pártpolitikai szervezettől.

Mi, pécsi középiskolás diákok a december óta tartó, folyamatos, és eredményes munkánk folytatásaként tekintünk a csatlakozásra.

A Pécsi Középiskolai Hálózat (pécsi KiHa) tagjaiként továbbra is ugyanolyan fontosnak tartjuk a teljes körű együttműködést a pécsi Hallgató Hálózattal.

A pécsi KiHa elsődleges célja a középiskolások széles körű tájékoztatása, a diákok bevonása a közös munkába.

Feladatunknak tekintjük az olyan középiskolai fórumok szervezését, melyeknek keretein belül minden diák lehetőséget kaphat a felszólalásra, hogy a középiskolások demokratikus módon fejezhessék ki véleményüket, ezzel megalapozva egy olyan szerveződést, melyben felelősségteljes, döntéseinek teljes súlyával tisztában levő diákok fogalmazhatják meg követeléseiket.

Pécsi Középiskolai Hálózat”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő