20 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálImádnak utazni a pécsiek

Imádnak utazni a pécsiek

A pécsi utazási irodák szerint ezúttal is fokozott az érdeklődés a hosszú hétvégés utak iránt, de sokan már most tudják, hol nyaralnak majd. Ön tudja?

Nem nagy meglepetésre, előkelő helyen szerepelnek a fürdők a célállomások listáján. A szakmában dolgozók elmondása alapján a wellness központok népszerűsége még mindig a csúcson van. Az ilyen ünnepeken, mint például a mostani hosszú hétvége, pedig borítékolhatóan dugig van az összes magyarországi meleg vizes medence, így a környékbeli Harkányban vagy Siklóson is.

Sokan az aktív pihenést választják

De sok pécsi választja az aktív pihenést is a mindennapok monotonitásának megtörésére – mondják a szakemberek, akik szerint tömegesen foglaltak helyet vidéki túrahelyekre és külföldi városnézésekre is Pécsről.

Legtöbben 2, 3, vagy 4 napra utaznak, és nagyon kedveltek a buszos utazások valamely környező ország nagyvárosába, ahol főleg a kulturális programok és városnézés szerepel a tervekben.

A Koffer Travel pécsi irodájában például a legnépszerűbb úti cél Prága. Azt mondják, mindig több busszal tudnak turnusokat indítani a környező országok fővárosaiba.

Prága a legnépszerűbb

A Dóm Tours Utazási Irodánál idén valamivel kevesebben érdeklődtek az előző évekhez képest a hosszú hétvégés utazásokról, akik viszont igen, azok Velencébe, vagy Horvátországba utaztak.

Tömegek foglalnak azonban már most helyet a nyárra. A Kantavár Utazási Irodánál például Montenegró a fő célpont. A cég tulajdonosa, Vörös Annamária szerint június végéig szinte az összes apartmant és szálláshelyet lefoglalták már a kínálatukból.

 

[poll id=”87″]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő