16 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzóna"Nem sok ünnepelni való van"

„Nem sok ünnepelni való van”

Az MSZP szerint a gyermeknapon, amelyet 1920 óta ünneplünk, három évnyi Fidesz-kormányzás után nem sok ünnepelni valójuk van a gyermekes családoknak.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor és kormánya „rátámadt” a gyermekes családokra, a kisgyermekekre, és amit csak tudott, elvett tőlük.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja közölte: szembesíteni akarják a Fidesz-KDNP-kormányt és főként a Fideszt azzal, hogy az elmúlt 3 évben a kétharmados kormányzás mellett milyen, a gyermekeket érintő intézkedéseket hoztak. Kitért arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az idén 4, 8 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: 470 ezer gyermek éhezik Magyarországon, annak a kormánynak pedig, amely ezt megengedi, „el kell tűnnie”. Bangóné Borbély Ildikó említést tett a nyári gyermekétkeztetés értékvesztéséről és az államosított babakötvényekről is, amelyet közlése szerint a bizalmatlanság miatt csak minden tizedik család vesz igénybe.

Török Zsolt az ingyenes gyermekutazás eltörlését kifogásolta, de említést tett arról is, hogy a családi pótlék összege 2010 óta nem emelkedett. Ez utóbbi egy átlagos, kétgyermekes családnak – csak az infláció miatt – 78 ezer forint veszteséget jelent – közölte.

Az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: a kormány csak vándor- vagy koldusbotot tud ajánlani a fiataloknak, hiszen bár korábban ellenezték, most mégis bevezették a tandíjat és a röghöz kötést, megnehezítve ezzel a gyermekes családok és a fiatalok életét.

A sajtótájékoztatót követően narancssárga lufikat engedték a magasba, azokra megfogalmazásuk szerint a Fidesz „jótéteményeit” rögzítették.

Előző cikk
Következő cikk
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő