8 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapAbszolút PécsGyimesi Gábor a régi Meszesen élne

Gyimesi Gábor a régi Meszesen élne

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhetik őket az olvasók. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városban, mivel foglalkoznak szabadidejükben, vagy éppen mire költenék a pénzt, ha nyernének a lottón. Gyimesi Gábort (Jobbik) kérdeztük.

– Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?
– Gyakorlatilag minden kedves emlékem Pécshez kötődik, mert itt születtem, mindig is itt éltem, úgyhogy bármi emlékezetes történt velem, az szinte kizárólag itt történt. Boldog gyermekkor, barátok, szerelmek, házasság, s a gyermekeim születése.

– Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?
– Meszes, mert itt laktunk, amikor születtem, itt éltek a nagyszüleim, és szinte minden hétvégét és a nyarakat is itt töltöttem. Korábban a városrészben mindenki ismert mindenkit a bányából. Egy összetartó, segítőkész, tisztességes, nagyon jó közösség volt az egész környék. Akkoriban elképzelhetetlen volt az, ami most itt zajlik. Ezért mindent megpróbálok megtenni azért, hogy egyszer újra hasonlítson ez a környék régi énjére.

– Mit szeret a legjobban a városban?
– Sok helyet szeretek, mert nem láttam még ennél szebb, érdekesebb hangulatú várost – az utóbbi évek, főleg az EKF pusztításai ellenére is. Ahol viszont akár órákig is tudnék egy helyben ülni, sétálni, az a Mecsek, az erdő.

– Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?
– Nem szeretnék más országban élni, óriási szerencsének tartom, hogy Magyarországra születhettem, ezt a nyelvet beszélhetem, magyar népmeséken nőhettem fel, és főleg azt, hogy magyarul kell gondolkodnom. Így „magyarázható” minden, aminek értelme van, s „magyartalan” minden, ami értelmetlen.

[frame]

Gyimesi Gábor

Családi állapota: nős
Gyerekek: Nóra 23 éves, Péter 20 éves, Genovéva 10 éves.
Kedvenc film: Sok kedvenc filmem van, így kénytelen vagyok nagy nehézségek árán kiemelni párat: Keresztapa I., II. és főleg a III. rész, a The Sopranos sorozat, Martin Scorsese: Az ártatlanság kora című filmje és az El Tropico.
Kedvenc könyv: Főleg azokat a könyveket szeretem, amelyek emberi történetekről szólnak. Utoljára Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember és Passuth László: A bíborbanszületett című könyveket olvastam, de legtöbbször Bálint Sándor Ünnepi Kalendáriumát és Illyés Andrástól A szentek életét forgatom.
Szabadidő: A tanítás, a képviselőség, a Jobbik mellett legszívesebben otthon vagyok a családdal.
Hol nyaralna legszívesebben: Legszívesebben itthon töltöm a nyarat a családdal.
Ha nyerne a lottón, mire költené a pénzt: Olyan vállalkozásba fognék, ami nagyon sok embernek biztosítana megélhetést. Minden bizonnyal a mezőgazdaság, vagy ahhoz kapcsolódó tevékenység lenne.

[/frame]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő