11 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaVeszélyben az okostelefonok

Veszélyben az okostelefonok

Különböző kártékony szoftverek több mint 480 millió támadását regisztrálták okostelefonok ellen 2013 első félévében Kínában, majdnem annyit, mint tavaly egész évben – áll egy kínai biztonsági szolgáltató cég hétvégén kiadott jelentésében.

A 360 Mobile elnevezésű vállalat biztonsági programja több mint 450 ezer trójait, malware-t és rosszindulatú hirdetés beépülő modulját (plugin) „fogta el”. A trójaiak 97 százalékát android operációs rendszert használó készülékeken találták.

A kártékony szoftverek több mint 60 százaléka legalább kétféle célt szolgál. Egyrészt begyűjtik a felhasználó tartózkodási helyét, telefonhasználatának adatait és szöveges üzeneteit. Ezután ezeket feltöltik egy meghatározott szerverre – olvasható a jelentésben.

A 360 Mobile Safe program fejlesztője a New York-i tőzsdén bejegyzett Qihoo 360 Technology Co. Ltd. A cég első negyedéves jelentése szerint biztonsági programjának 275 millió felhasználója volt.

A kínai országos internet-hálózati központ június végi statisztikai adatai szerint 464 millió kínai használja a telefonját a világhálón való böngészésre, négy százalékkal többen, mint fél évvel korábban, 2012 végén.

Előző cikk
Következő cikk
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő