16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálNem sokáig kell már kerülgetni

Nem sokáig kell már kerülgetni

A terveknek megfelelően haladnak a kivitelezők mindkét pécsi nagyobb útfejlesztési munka kapcsán. A kertvárosi körforgalomnál az aszfaltszőnyeget már leterítették és a térkövezés egy részével is végeztek, míg az Árpád-híd felhajtójánál nemsokára lefektetik az új burkolatot. Utóbbi esetében szeptemberben végezni akarnak.

Viszonylag jól vészelte át a városi forgalom a tényt, hogy két jelentős útszakaszon is komoly munka indult meg a nyári hónapokban. Sem a felhajtóág lezárása, sem a kertvárosi körforgalom építése nem okozott nagyobb fennakadásokat. A reggeli és délutáni csúcsforgalom idején mérgelődtek csak az autósok a pár perccel hosszabb menetidő miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kertvárosban egy magánberuházásban kezdtek hozzá körforgalom építéséhez a Nagy Imre-Melinda utca-Keszüi út kereszteződésénél, de a csomópont szinte végig átjárható maradt minden irányból.

– A munkák a végükhöz közelednek, hiszen ma már a körforgalomba bevezető részeket és magát a kört is aszfaltszőnyeg borítja. A kivitelezők elkezdték a térkövezést is, hamarosan jön a növényesítés és a világítótestek beüzemelése – mondja Csizi Péter alpolgármester. Korábban itt a környék lakói gyűjtöttek aláírásokat, hogy körforgalmat építsenek. A városvezetés közben a szomszédos terület gazdáival meg is állapodott arról, hogy magánberuházás keretében megépítik Pécsnek, no meg tervezett nagy forgalmú kereskedelmi beruházásuknak a körforgalmat.

Szeptember közepére átadhatják a felhajtóágat is

Az Árpád-híd Kálvin utca felőli felhajtójánál nagyobb munkák kezdődtek a nyáron, hiszen ott egy százmillió forintnál is többe kerülő teljes felújítás indult el.

– Elsősorban az időjárástól függ, hogy mikor tudjuk visszaadni a forgalomnak a felüljáró e részét. Szeretnénk szeptember 15-ig végezni a feladattal – mondja Keszü Béla, a felújítást végző pécsi Vertikor Alpin Kft. ügyvezetője. Itt egyébként már elkezdték a felhajtó betonozását, szigetelését, s nemsokára aszfalt is kerül a felhajtóra.

Közben a városi belterületi utakat kezelő Biokom NKft. is a tavaszi, nyári kátyúzási munkák finisében jár. A főbb vonalak mellett már a kisebb utcákban is történtek – remélhetőleg tartós – javítások, de tömbházak közötti parkolókba is eljutottak a kátyúzó brigádok. A cég ezzel együtt 80/200-590-es zöld számán továbbra is várja a pécsiek javaslatait, merre lenne szükség további javításokra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő