8 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálModernizálták a Fészek Bölcsődét

Modernizálták a Fészek Bölcsődét

Fészek óvoda, Csizi Péter 029

Sajátos nevelési igényű gyermekeknek segítenek abban a családi napköziben, amelyet a Gosztonyi utcai Fészek Gyermekotthon és Bölcsődében alakítottak ki. Jó hír, hogy mára megszűntek a pécsi óvodákban és bölcsődékben a várólisták.

– Sok gondot, problémát örököltünk az előző városvezetéstől 2010-ben: a bölcsődei hálózatnál hosszas várólisták voltak, felújításra szorultak az intézmények. Elhatároztuk, hogy sorban fejlesztéseket hajtunk végre a kicsiket fogadó körülményeken, s mindent megteszünk, hogy kiszolgáljuk a pécsi szülők igényeit – mondta Csizi Péter alpolgármester, a Gosztonyi utcai Fészek Gyermekotthon és Bölcsődében megvalósult fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón.

Fészek óvoda, Csizi Péter 008

Beszámolt róla: mára megszűntek a hosszas várólisták, több intézményt korszerűsítettek, s folyamatosan keresik az uniós lehetőségeket a meglévő intézmények modernizálására, eszközvásárlásokra, olyan beruházásokra, amelyek komfortosabbá teszik a gyerekek körülményeit.

Fészek óvoda, Csizi Péter 028

Lajtai Zsoltné, a tizenegy pécsi bölcsődét működtető, önkormányzati fenntartású Kisgyermek Szociális Intézmények igazgatója elmondta: régóta kiemelten kezelik a sajátos nevelésű igényű kisgyermekek gondozását, nevelését – így nagy részük később egészséges társaik közé kerülhet.

Fészek óvoda, Csizi Péter 015

A mostani, húszmilliós fejlesztésből kialakítottak egy speciális csoportszobát, eszközöket, játékokat vásároltak, kisgyermeknevelő, mozgásterapeuta bérét is fedezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő