11 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálPMFC: lemond Feleki?

PMFC: lemond Feleki?

Miután Matyi Dezső megsértődött és nem kért Pécs ajánlatából, szinte lehetetlen szituációba hozta a PMFC-t, ahol már a hóeltakarításra sincs pénz. Az ügyvezető szerdán beadhatja lemondását. 

Néhány napja megírtuk, hogy a PMFC akár vissza is csúszhat az NB III-ba. Úgy tűnik, ez ma már egyre biztosabb forgatókönyv – mondja a PMFC ügyvezetője, Feleki Attila, aki szerint hatalmas bajok vannak. Szerdán ül össze a PMFC-Sport Kft. tulajdonosi közgyűlése, amelyen várhatóan az ügyvezető beadja a lemondását – tudtuk meg.

– Egyelőre erről nem szeretnék nyilatkozni, de a klubnál kialakult helyzet tarthatatlan –  mondta keserűen Feleki Attila. –  Nem fizetünk rezsit, a szolgáltatók jóindulatától függ, mikor kapcsolják ki az áramot vagy a fűtést.  Ott tartunk, hogy a működés is komoly problémákat okoz, a pálya hóeltakarítására sincs pénzünk. Egy hónapon belül elindul a bajnokság, nekünk pedig nincs mozgásterünk, nincs befektetőnk.

Nincsenek jó helyzetben a csapat tagjai sem: Matyi Dezső  ugyanis nem akarja eladni a játékosait,  holott majd mindenkire lenne vevő. Abban bízik ugyanis, hogy egy egységes csapatért többet kaphat.  Ezzel együtt viszont kérdésesek a következő hónapokban esedékes fizetések is, hiszen – Feleki szerint – a februári bérekre sincs fedezet.

– A játékosok az utolsó pillanatig kitartanak, de nem vagyunk már gyerekek – magyarázta.

Az NB I-es induláshoz szükséges licenc megszerzése márciusban esedékes. Mivel azonban a klub vélhetően nem tudja kiegyenlíteni határidőre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hatáskörébe tartozó adósságát, egyszerűen visszaküldik NB III-ba a csapatot.

– Ez is a lehetőségek között van, hétről hétre fogy a levegő körülöttünk – hangsúlyozta Feleki.

A csapat játékosa, Balogh Béla azt mondja, szinte vakon bíznak a jövőben, mert ők az utolsók, akik hozzájutnak az információkhoz.

[box title=”A 22-es csapdája”]A játékosok azért vannak nehéz helyzetben, mert a licenchez bizony nekik alá kellene írniuk egy nyilatkozatot, miszerint nem tartozik nekik a klub. Ha nem teszik, akkor ugyan szabadon igazolhatóak lehetnek, de ezzel kizárják annak lehetőségét, hogy a PMFC élvonalban maradjon, és egy lehetséges befektető megmenthesse a klubot.

A másik probléma pedig az, hogy csak akkor mehetnek el a klubtól, ha már három havi fizetésükkel adósak nekik – ez viszont csak márciusban „jöhet össze”, akkora viszont már lezárul a téli átigazolási időszak. [/box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő