22 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaTöbb száz fővel bővít az IT Services Hungary Pécsett

Több száz fővel bővít az IT Services Hungary Pécsett

Az IT Services Hungary, az információs és kommunikációs iparág (ICT) legnagyobb hazai munkaadója, tovább bővíti pécsi telephelyét. A jellemzően nemzetközi, multinacionális vállalati ügyfélkörrel rendelkező cég kiemelkedő teljesítményével hozzájárul a város és a térség foglalkoztatottságának javításához.

Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, az IT Services Hungary (ITSH) pécsi szolgáltató központja 2012-ben kezdte meg tevékenységét a városban. Ma már több mint 200 embernek ad munkát és további növekedést tervez az elkövetkezendő években. A szolgáltató központ felhasználói támogatás mellett üzemeltetési, projekt vezetési és rendszerintegrációs területeken nyújt informatikai szolgáltatásokat nemzetközi ügyfelei számára. Mára a virtuális megoldásoknak köszönhetően számos olyan feladatot is ellátnak a pécsi telephely munkatársai, amelyek több ezer kilométerrel távolabb keletkeznek.

IT Services (1)

Azt, hogy a pécsi szolgáltató központ hosszabb távon képzeli el a jövőjét a városban, mi sem bizonyítja jobban, hogy 2013. márciusában egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint a Pécsi Önkormányzattal az egyetemi oktatás versenyképesebbé tételéről, illetve közös oktatási és kutatási projektek indításáról. Ennek a megállapodásnak a keretében indult a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatika Karon a TrainIT program, ahol a cég által kiválasztott munkavállalók kapnak testreszabott, intenzív informatikai képzést, vagy a Természettudományi Karon idén indított SAP szuperkurzus, ahol az egyetem hallgatói jutnak piacképes szakmai tudáshoz a cég által finanszírozott oktatáson. Az egyetem ezen felül további informatikai és idegen nyelvi képzéseket szervez hallgatói számára olyan tudás megszerzésére, amellyel könnyebben helyezkedhetnek el a régióban egyre meghatározóbb munkáltatóvá váló ITSH-nál. A vállalat szakmai gyakorlati lehetőségeket valamint gyakornoki álláslehetőségeket is kínál, részt vesz az egyetem oktatóinak továbbképzésében és a hallgatói tudományos munkákban.

IT Services

A vállalat régiós együttműködéseinek egyik elismeréseként Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége Zalay Budának, az IT Services Hungary pécsi vezetőjének ítélte az Angster József Díjat. A kitüntetést annak a természetes személynek ítéli oda a testület, aki Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott 2013-ban.

– Nagyon fontos kiemelni, hogy mi nem call-center cég vagyunk, hanem egy informatikai szolgáltató, ami a nemzetközi piacon nyújt az informatikai szakma minden szegmensében magas minőségű szolgáltatásokat – nyilatkozta Zalay Buda, a pécsi telephely vezetője. – Hozzátette: az informatikai állások teljes spektruma megtalálható a vállalatnál, emiatt bízom benne – pécsi szülöttként is -, hogy komoly perspektíva áll előttünk. Folyamatosan hirdetjük nyitott pozícióinkat, keressük azokat, akik beszélnek idegen nyelveket és vagy tapasztalt informatikusok, vagy csak érdeklődnek a szakma iránt. Tavaly 120 kollégát vettünk fel, amivel már kétszáz fölötti a pécsi létszámunk a belvárosi irodánkban és biztos vagyok benne, hogy további több száz fővel fog még bővülni a közeljövőben. Úgy gondolom, hogy kiemelkedő lehetőség Pécs városában egy olyan cégnél dolgozni, amelyik megbecsüli a munkavállalóit, képzéseket, kulturált munkakörnyezetet és átlag feletti bérezést biztosít számukra.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő