17 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaÚjabb Simon-számlák

Újabb Simon-számlák

A Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a pénzügyi és nyomozó hatóságok olyan pénzintézeti dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek révén több újabb, Simon Gáborhoz tartozó bankszámlát tudtak azonosítani – értesült az MNO.

A lap beszámolója szerint ezek egyike a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG-nál vezetett számla, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró, azaz mintegy 60 millió forint volt. A számlán egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.

A lefoglalt pénzügyi dokumentáció számlanyitással kapcsolatos német nyelvű iratokat, Simon Gábor aláírásával ellátott aláírási kartont, bankforgalmi kivonatokat, illetve készpénzfelvételi és befizetési bizonylatokat tartalmaz. Ezekből kiderül, hogy ezt a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi Bankhaus Spänglernél. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint Mesterházy Attila volt helyettese ezen a számlán gyakori és nagy összegekre rúgó tranzakciókat hajtott végre. 2011. április 4-én például a számla egyenlege 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint volt).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő