14 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapPécs AktuálTóth Bertalan beborította Pécset

Tóth Bertalan beborította Pécset

Nem csak a hivatalos hirdetési felületeken, hanem villanyoszlopokon, áramelosztó szekrényeken, kukákon vigyorognak az emberekre az ellenzéki pártok jelöltjei. A rekordot Tóth Bertalan tartja, aki gyakorlatilag beborította magával a fél várost, a többiek a nyomába se érnek. A Fidesz egyáltalán nem plakátol.

Úgy tűnik, idén sem ússza meg a város a politikai plakát-cunamit, de érdekes módon ezúttal szinte csak az ellenzék reklámjait látni szerte Pécsen. Az abszolút plakát győztes Tóth Bertalan, a baloldali blokk jelöltje, aki a fél várost beborította önmagával. Az Aradi Vértanúk útján lévő összes villanyoszlopra jutott belőle egy, de van ahol a biztonság kedvéért kettő Tóth Bertalan is mosolyog a választókra.

Az LMP minimális számú reklámanyaggal kampányol, alig láttunk tőlük „oszlopos” felhívást, a Jobbik szintén nem gyúrt rá erre különösebben és elvétve akad csak a kisebb pártok jelöltjeiről valami vizuális emlékeztető az utcákon. Fidesz-jelöltek oszlopos plakátjaival sem találkoztunk, mint kiderült azért, mert nincsenek is ilyenek.

plaki

A párt pécsi elnöke és egyben országgyűlési képviselőjelöltje, Hoppál Péter azt mondta, hogy ő már négy évvel ezelőtt is ragaszkodott ahhoz, ne legyenek teleragasztva a városi oszlopok.

– Nem akarjuk elcsúfítani a várost, korábban sem engedtem meg, hogy össze-vissza ragasszunk Pécsen – mondta Hoppál, aki hozzátette: ez idén sincs másként, nem fog villanyoszlopra, kukákra, vagy ki tudja mire politikai reklámokat kitenni.

Ugyanígy vélekedett Gyimesi Gábor, a Jobbik jelöltje, aki még arra is emlékezett, hogy a pécsi képviselő-testület egyik ülésen ez a téma már szóba került, s akkor erről a pártok szóban meg is egyeztek.

Toth_plakatok2

Tóth Bertalan lapunknak nem árulta el, hogy pontosan mennyit helyeztek el, hány ember munkája kellett ahhoz, hogy megtöltsék a várost, és arról sem beszélt, hogy szórnak-e még ki kampányanyagot. Ugyanakkor leszögezte: a választások után 30 napon belül leszedik a plakátokat.

[note]2-3 ezer forint darabonként letakarítani

Ennyibe kerül egy darab kapcsolószekrényre, vagy villanyoszlopra ragasztott plakát eltávolítása munkadíjjal, anyagokkal és esetleges javításokkal, mázolással együtt – alsó hangon. Összességében tehát sok millió forint leszedetni a nem hivatalos helyekre ragasztgatott kampányanyagokat.[/note]

[poll id=”141″]

[poll id=”142″]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő