26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapCsemegeŐzek és nyulak haltak keserves halált

Őzek és nyulak haltak keserves halált

Rágcsálóirtó szer végzett el több közel 100 száz őzzel és 80 nyúllal Orosháza határában, az állatok lassan, belső vérzésben pusztultak el – írja az Origo.

Tömeges állatpusztulást okozott az orosházi szántóföldekre kiszórt patkányméreg. Az Origo a helyi Dózsa vadásztársaság egyik tagjától úgy tudja, közel száz őz, és 70-80 nyúl is elpusztulhatott, miután beleevett az irtószerbe.

A férfi szerint nem szándékos mérgezés, hanem gondatlanság állhat a tömeges állatvész mögött. Mint megtudtuk, az érintett, több száz hektáros szántó egy vállalkozás tulajdona, a földek Orosháza keleti határában találhatóak.

A toxikológiai vizsgálat szerint a méreg boltokban is kapható típus, szántókon azonban tilos bevetni. Az irtószer a gyomor nyálkahártyáján keresztül szívódik fel, és véralvadás gátló hatású. Az állatok ezért hosszú ideig haldokoltak, és belső vérzésben pusztultak el.

Az Orosházi Járási Ügyészség a tömeges elhullás miatt állatkínzás gyanújával indított el eljárást, az ügyben a helyi rendőrkapitányság nyomoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő