15 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapAbszolút NőÉjszaka az erdőben vagy félmaraton? Vállald be!

Éjszaka az erdőben vagy félmaraton? Vállald be!

A futás szerelmese vagy? Akkor biztosan örömhír számodra, hogy május bővelkedik az izgalmasabbnál izgalmasabb megmérettetésekben, Pécsett ugyanis számos versenyt, programot szerveznek az illetékesek a fürge lábúaknak. De ha nem is szeretsz annyira futni, érdemes csemegézned! Csokorba szedtük a leghangzatosabb eseményeket a hónapban.

Egyedül, éjszaka, az erdőben!

Ettől valószínűleg borsózik a hátunk, ám a hangulat és a drukk garantált a Baranya Megyei Éjszakai Bajnokságon, amelyet a kővágószőlősi Szarvaskúton rendeznek meg május 29-én pénteken, ugyanis egyedül, egy térképpel a kezünkben kell tájékozódnunk, és a leghamarabb megtalálunk a változatos domborzatú pályára kitűzött pontokat. A szervező Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség garantált élményt ígér, és mindent megtesz azért, hogy a futók biztonságban, mosollyal az arcukon érjenek a célba. És nem csak azért, mert megmenekültek a vaddisznók elől.

További részletért látogassuk meg a TájfutásPécs.hu oldalt, és olvassuk el a verseny kiírását. Kezdőként se hátráljunk meg, ugyanis az úgynevezett nyílt kategóriát a lelkes érdeklődők számára hirdetik meg.

sport, edzés, futás

Isteni táv, isteni környezetben

A Nyugat-Mecsek lankáin, gyönyörű, festői környezetben kanyargó pályán, erdőben (néhol aszfaltozott úton) teheti meg a lelkes érdeklődő a távot Baranyában, az 1. Pécs – Orfű Félmaraton futóversenyen. A május 23-i futáson akár egyéni, akár váltós rendszerben nevezhetünk. A fürge lábúakon kívül a gyerekeknek, illetve a pihenni vágyóknak is kedveskedik majd a Pécs Fuss Velem Szabadidő és Sportegyesület, ugyanis lesz hatalmas ugrálóvár, lovak és lehetőség lesz ázni az Orfűi Aquaparkban is.

A verseny távjai egyéni nevezéssel 21 km, 2-es váltóban 7,7 és 13,3 km, 3-as váltóban pedig 7,7, 4,8 és 8,5 km. Online EZEN az oldalon nevezhetünk.

Maraton 2

Navigálj a Zsolnay Negyedben!

Több mint ötven sportág képviselőivel, szakembereivel találkozhatnak a Negyedben a látogatók május 16-17-én és népszerű, de kevésbé ismert sportágakat is kipróbálhatnak. A májusi mozgolódás közepette a látogatók összefuthatnak többek között Schobert Norbival, dr. Rátgéber Lászlóval, Iványi Dalmával, id. Dárdai Pállal. Lesznek extrémsport-bemutatók, küzdősportgála, helyben bonyolított profi és amatőr versenyek, életmód-előadások és egészségügyi állapotfelmérés is színesíti programot – de lesz természetesen futás is!

A Ginkgo téren ugyanis navigációs játékot tartanak, amely a megoldás és megtalálás örömét, pontosságot és tudatosságot, az önbizalom fejlesztését és önállóságot ad a kicsiknek – mindezt a háromrészes navigációs játék keretében. A piciknek kifejezetten ajánljuk, mivel játék, sport, mozgás, kvíz és kincskeresés is egyben. A navigációs játék animátora Kelemen János huszonötszörös magyar bajnok tájékozódási futó lesz.

Bővebb információt ITT találhatunk.

zsolnay fesztivál2

Ha tud még szerveződő futóversenyről Baranyában, ne habozzon, írja meg nekünk hozzászólásban!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő