12 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapAbszolút NőKiakadtak az elítélt színész pécsi fellépésén

Kiakadtak az elítélt színész pécsi fellépésén

Nővel erőszakoskodott, most pedig Pécsen magyarázza bizonyítványát Damu Roland, aki könyvének dedikálására érkezik. A programon kiakadtak a pécsi szervezetek.

A rácsok mögül kiszabadult színészt volt élettársa bántalmazása miatt jogerősen négy és fél év börtönre ítélték, és öt évre eltiltották a közügyektől. A színészt 2010-ben vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt. A férfi most önéletrajzi könyvét dedikálja Pécsen, amin kiakadtak a pécsi emberjogi szervezetek.

Nyirati András, Az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriumi elnöke közölte: a nők elleni erőszak minden formáját, így a párkapcsolati erőszakot is elítéli a szervezetük.

– A könyvet nem ismerve, az eddig megjelent sajtóhírek alapján fontosnak tartom leszögezni, hogy az erőszakra nincs mentség. Magyarországon ma minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz a partnere, ez mintegy félmillió bántalmazott nőt jelent -emelte ki. Hozzátette: ennek fényében mind a könyvkiadó, mind a dedikálásnak helyt adó cég figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a társadalmi felelősségvállalás alapú vállalti gondolkodás hosszú távon nagyobb hasznot hajthat számukra, mint az eseményhez kapcsolódó bevétel. Egyúttal az alapítvány a figyelmükbe ajánlja a Vodafone állásfoglalását a TV2 egyik műsora kapcsán, amelyben nyilvánosan elhatárolódtak az erőszak minden formájától.

A pécsi nőjogi szervezet, a Nő az Esély Egyesület egyik vezetője, Gyenese Andrea szintén felháborodásának adott hangot.

– Számomra megdöbbentő, hogy ma Magyarországon ki lehet adni ilyen könyvet, és ez nem számít égőnek. Egy sokkal tudatosabb és a nők jogaira érzékenyebb társadalomban nem biztos, hogy ez működne – tette hozzá. – Ha erre tényleg lesz kereslet, akkor ez sokat elárul a magyar társadalomról és gondolkodásmódról. Úgy látszik, hogy itthon még mindig nem ciki bántalmazónak lenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő