15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapPécs AktuálEgy év múlva lesz kosárakadémia Pécsen

Egy év múlva lesz kosárakadémia Pécsen

Az előzetes tervekhez képest csúszással ugyan, de jövő év végére elkészülhet Pécsen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia épületegyüttese. A Nemzeti Sportközpontok által koordinált beruházás kivitelezési munkálatai 2016 februárjában kezdődhetnek. A csúszás okairól nem sikerült érdemi információt szereznünk.

Az Expo Center és a Pécs Pláza közötti területre, az egykori szennyvíztisztító telep helyére megálmodott sportkomplexum ügyéről az év utolsó közgyűlésén is szó esett. A beruházás a korábbi elképzelések szerint idén novemberben indult volna meg, s jövő augusztusban fejeződött volna be.  A beruházó Nemzeti Sportközpontok szerint az építési hatósági engedélyezés már lezárult, és az építési engedély már jogerős.

A kiviteli tervek elkészültek, már folyamatban van a kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében, idén december végéig várják az ajánlatokat. A beruházó mostani szándékai szerint a munkaterületet átadására 2016. február végén kerülhet sor, a kétmilliárd forintra becsült Rátgéber Kosárlabda Akadémia pedig a jövő év végéig készülhet el.

kosaakademia - b1

Az előzetes tervek 424 fős fix lelátóról, több mint ezer fősre bővíthető mobil lelátóról, három szabványos méretű kosárlabdapályáról, kollégiumi épületekről, összesen 64 fő elszállásolására alkalmas kollégiumi szobákról és két apartmanról szóltak.

A hírek szerint azonban módosítani kellett a kivitelezési terveket, így az még nem tudható, hogy mindezekből mi fog megvalósulni és mi nem..

[su_box title=”Ezt mondta a névadó” box_color=”#f8b9ab” title_color=”#000000″]Rátgéber László mesteredző szerint „a munkacsarnok megépülésével világszínvonalú infrastruktúrát kap a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A hangsúly a funkcionalitáson lesz, a három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát magában foglaló edzőcsarnokot iskolaidőben az akadémia sportolói használják majd, az iskolai szünetekben pedig edzőtáboroknak és nemzetközi tornáknak is otthont ad majd a csarnok és a kollégium, ahol egyszerre négy csapatot is el tudunk szállásolni”.[/su_box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő