26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapAbszolút NőNem kell mindenről lemondani! Ötletek életmódváltáshoz

Nem kell mindenről lemondani! Ötletek életmódváltáshoz

Mindenhonnan áradnak az információk felénk, tájékoztatva minket, hogy milyen káros szokást kellene elhagynunk. Persze az erre tett kísérletek gyakran fulladnak kudarcba, hiszen a rossz szokások élvezettel is járnak, így azokról nem könnyű lemondani. Adunk néhány tippet, ami az új, egészségesebb szokások beépítését hangsúlyozza a károsak elhagyása helyett.

Nem kell lemondanod a kávéról, de igyál több citromos vizet!

A kávézás egy szenvedély. Azok, akik élvezettel hódolnak a koffeines ital fogyasztásának, nagy küzdelem lenne leszokni róla. Akik erre nem is szeretnének kísérletet tenni, érdemes beiktatniuk a kávézások közé minél több citromos víz fogyasztását. Ez egyrészt ellensúlyozza a kávé vízhajtó hatását, másrészt a szervezet hálás lesz a C-vitaminban gazdag citrom jótékony hatásaiért.

citrom

Ne hagyd el a kenyeret, de egyél sokkal több zöldséget!

Érdemes kipróbálni, hogy a kenyér teljes elhagyása helyett csak kisebb mennyiségben fogyasztjuk, miközben növeljük a megszokott zöldség adagunkat. A nyers formában történő csemegézés mellett salátákat, vagy turmixokat is készíthetünk. Abban biztosak lehetünk, hogy a testünk gyorsan fog reagálni az egészséges változásokra.

Intenzív reggeli edzés helyett vess be néhány erősítő pózt!

Nem mindenki képes aktívan megélni a reggeleket. Azok, akik inkább a délutáni, vagy esti edzésekben hisznek, de szeretnék átmozgatni magukat ébredés után, ajánlott olyan mozgásformát keresni, ami csupán néhány erősítő gyakorlatból áll. Ezeket rutinná téve számos pozitív változást tapasztalhatunk majd magunkon és a napjainkon is.

jóga

Ne mondj le az alkoholról, de tanulj meditációs légzéstechnikát!

A feszített napok után egy pohár bor elkortyolása jól esik a fáradt szervezetnek és a kimerült elmének is. Érdemes azonban ezt a rituálét kiegészíteni, vagy helyettesíteni egyes alkalmakkor meditációs légzéstechnikák bevetésével. A speciális lassú légvételekkel képesek leszünk lecsendesíteni a zakatoló elmét és felfrissíteni a fáradt testet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő