12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapAbszolút NőCsaládi teret nyitottak Pécsen

Családi teret nyitottak Pécsen

Hiánypótló kávézóval rukkolt elő két pécsi nő. Családi térré varázsoltak egy belvárosi lakást, ahol 100 négyzetméteren tombolhatnak a gyerekek, amíg az anyukák nyugiban kávéznak.

A kismamáknak a legmenőbb szoptatós fotel, a legkisebb babáknak rezgős pihenőszék, a nagyobbaknak pedig fejlesztő játék jár Pécs legújabb kávézójában. A Mazsola Családi Teret úgy találták ki, hogy amíg anyuka a helyén marad, addig a kávéját elkészítik és a gyereket is lefoglalják. A végén pedig nem kell elmosogatni, elpakolni a játékot. Az ötlet nem egyedülálló, de mégis zseniális – mondják a kávéért remegő anyák.

– Már a nyitáskor kipróbáltuk a helyet, és persze a kávét is. A játék és a koffein ideláncolt minket – meséli Barbi, akinek 13 hónapos kislánya egyedül is eltotyog a játszószőnyegen. Az egészben az a legjobb, hogy az anyukák akár egymással is meg tudják beszélni a dolgaikat, miközben ejtőznek egyet.

DSC_0074

A nagy játszóházban szinte minden megtalálható, ami a kikapcsolódáshoz kell. Éppen ezért arra sincs szükség, hogy egy bőröndnyi játékkal térjenek be a kismamák.

– Bár több bababarát hely is van Pécsen, mi mégis azt szerettük volna, hogy itt a kiindulópont a gyermek legyen. Szóval létrehoztunk egy teret a kicsiknek, amit bebarangolhatnak. A nagyok pedig „elbújhatnak” kicsit megpihenni – meséli Nagy Ágnes, az egyik tulajdonos.

– Kellenek az állandó programok és az a legjobb, ha ezek egy helyen vannak – teszi hozzá Ági. Így nem kell bejárni az egész várost ahhoz, hogy a szülők lekössék a gyerekeket.

DSC_0101

Az anyukák pedig, ha kedvük tartja, kipróbálhatják, hogy milyen megtanulni a babamasszázst, vagy épp a gyerekkel jógázni egyet. De a szülés utáni gyógytorna is szerepel a programlistában. A játszóház ingyenes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő