20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapAbszolút NőKutyával költöznél? Felejtsd el!

Kutyával költöznél? Felejtsd el!

Az albérletek hirdetései között szinte kizárólag olyanokat lehet találni, amelyek megtiltják az állatok tartását. Noha mindezt egy-egy távoli ismerőstől hallott rossz tapasztalat táplálja, az ingatlantulajdonosok mégis vehemensen védik kijelentésüket: állatot márpedig nem hozhat az albérlő a lakásba!

Alig van már olyan család, házaspár, egyedülálló, akinek ne lenne valamilyen kis kedvence, a bérleményüket kiadó tulajdonosok mégis a „tökéletes albérlőt” keresik, vagyis olyat, aki nem bulizik, nem fogad vendégeket, soha nem hangoskodik és végső soron nem tart háziállatot. A helyzeten az sem segít, hogy ráadásul akár háromhavi kauciót is elkérnek.

pexels-photo-117488

Hogyan vélekednek a pécsi lakástulajdonosok?

Megkerestünk több, pécsi lakását hirdető tulajt, hogy mi az oka annak, hogy kötik az ebet a karóhoz: állattal nem lehet költözni. A legtöbb válaszadó rossz tapasztalatokra hivatkozott, ám kiderült az is, hogy leginkább a felelőtlen gazda viselkedése okoz gondot, nem pedig a kutyus vagy a macska.

night-ball-tennis-eyes-75346

[su_quote]

A lehető legjobb bérlőket szeretném megtalálni, a lehető legkisebb problémával. Az állatellenesség oka pedig az, hogy véletlenül sem akarom ingatlanomat semmilyen sérülésnek, állagromlásnak kitenni.[/su_quote]

– kaptuk a választ az egyik hirdetőtől.

Az okfejtés érthető és logikus, a válaszokból kiderült, hogy a tulajdonosok leginkább az esetleges sérülésektől félnek.  Ha kifogunk egy felelőtlen kutyatartót, aki meg van győződve arról, hogy ő helyesen, megfelelő körülmények között tartja kisállatát, a kaució sem menthet meg.

– Egyik albérlőm kutyája rendszeresen körbepisilte a lakást. A padló és a konyhabútor felhólyagosodott, és a falon is foltokat lehetett látni. Amikor megemlítettem neki, hogy a javíttatást a kaucióból fogom rendezni, az albérlő hirtelen elfelejtett lakbért fizetni az utolsó hónapokban– mesélte lapunknak egy tulajdonos. Hozzátette, jogi úton talán behajthatta volna a tartozást, ám ez rengeteg energiáját, ideje és és pénzét emésztette volna fel, így inkább hagyta az egészet annyiban.

theme-candid-portraits-smile-woman-girl-40064

A rendes, felelős kutyatartók azonban így esélyt sem kapnak, ha kiadó lakást keresnek, hiszen a tulajdonosok félelemből és kapásból elutasítják az érdeklődőket. Egy lakáskereső férfi elmesélte lapunknak, hogy eddig is lakásban élt kis kedvence, napi kétszer vitte sétálni, szobatiszta az állat, mégsem állnak szóba vele a tulajdonosok – éppen a már általunk is említett tapasztalatokra hivatkozva.

[poll id=”202″]

[su_box title=”Bármennyi kutya lehetne…” style=”glass” title_color=”#ffffff”]Szeptemberben a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy ezentúl a társasházak nem korlátozhatják a kutyatartást, pontosabban a lakásban tartható kutyák számát. Ennek elsődleges oka, hogy sok helyen bevett gyakorlat volt, hogy a ház lakásaiból egyszerűen kitiltották a kutyákat. Erről a témáról bővebben itt írtunk.[/su_box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő