20 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálVége a galambterrornak Kertvárosban

Vége a galambterrornak Kertvárosban

Szinte megszállták a galambok az egyik pécsi, kertvárosi társasházat, de a szakemberek most felveszik velük a küzdelmet. Hasonló munkák lesznek még a jövőben is.

Rettentően kellemetlen lehet, ha valaki galambok mozgására kel és fekszik, nem is beszélve a sok ürülékről, ami ráadásul fertőzésveszélyes. Kertvárosban, a Nagy Ferenc téren egy jórészt önkormányzati lakásokból álló társasház került ilyen helyzetbe, de most munkálatok kezdődtek a „galambvész” elhárítására. Hári József, a terület önkormányzati képviselője elmondta, felállványozták az épületet, letisztítják; az erkélyek alatti és egyéb helyeket, ahová a madarak befészkelnek (és persze ahonnan piszkítanak is) pedig leszigetelik, elzárják, hogy a jövőben ne okozhassanak gondot a galambok. Az épületben egyébként korábban is történtek felújítások: ajtókat cseréltek, megjavították a kaputelefont, amit vandálok tettek tönkre korábban, illetve a járdát is megújították.

Már folyik a munka a Nagy Ferenc téren

A közelben van még egy épület, az Aidinger utcában, amely hasonló gondokkal küzd, itt a közeljövőben ipari alpinisták bevonásával kezdődhet meg a hasonló jellegű munka és tisztítás.

Hári József kiemelte, a munkálatokhoz nagy segítséget nyújtott a Biokom, az Elszámolóház és Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője is.

Épül a parkoló a Szabó Ervin téren

Kertvárosban elkezdődött még egy beruházás: a Szabó Ervin téren parkolót alakítanak ki. Mint Hári József vázolta, a környéken az elmúlt időszakban több társasház is felépült, emellett egyre több családnak már két autója van, így egyre nehezebb parkolóhelyet találni. Ezen próbálnak enyhíteni azzal, hogy most egy mintegy 25-30 kocsi befogadására alkalmas parkolót hoznak létre.

(Fotók: Hári József – Facebook)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő