23 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapKultZónaIdén ért fel a csúcsra a Pécsi Nyári Színház

Idén ért fel a csúcsra a Pécsi Nyári Színház

Töretlen népszerűségnek örvend, sőt minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi idén a Pécsi Nyári Színház előadásait. A forró nyári napok kellemes estéin rendre megtelik a Káptalan utcai szabadtéri színpad nézőtere a pécsi színházkedvelőkkel, akik idén több igazi unikumnak számító darabot is láthattak.

Utolsó hetében jár a minden eddiginél népszerűbb, több évtizedes hagyománnyal bíró Pécsi Nyári Színház. Országszerte híres társulatokkal, sztárfellépőkkel, tizenhét alkalommal telt, illetve telik meg élettel a Káptalan utca, június 21-e és augusztus 6-a között.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Nyári Színház igazgatója lapunknak elmondta, mióta ő a programsorozat vezetője, 2010 óta, minden évben többen és többen váltottak jegyet az előadásokra. Idén pedig felértek a csúcsra.

– Évről évre tapasztaljuk az egyre nagyobb érdeklődést. Ezen a nyáron viszont a befogadóképességünk határára értünk, teljes kapacitással megyünk, többen már nem férnek be az előadásokra. Jeleztem is a városvezetésnek, hogy kinőttük magunkat, itt az ideje bővíteni a lehetőségeinken, ha jövőre még több nézőt szeretnénk a szabadba csalogatni.

Estéről estére megtelik a nézőtér

A nyáron hozzávetőleg tízezren váltottak jegyet az előadásokra, majdnem minden alkalommal megtelt a Káptalan utcai nézőtér. Rengetegen jönnek Pécsen és régión kívülről is, az egész ország területéről – számolt be az igazgató.

Vidákovics Szláven szerint nincs olyan darab, amelyre kevesebb jegyet váltottak volna, vagy csekélyebb érdeklődésről tett volna tanúbizonyságot. Ha pedig ki kellene emelni egy-két darabot, érdemes megemlíteni a BOEING, BOEING (Leszállás Párizsban) című darabot a Pécsi Nemzeti Színház színművészeinek előadásában, melynek mind a hat előadására az összes jegy elkelt. De közönségkedvenc a Pesti barokk című előadás Kern Andrással, vagy a híres-neves L’art pour l’art Társulat estje is Halványlila gőz címmel.

– Tavaly volt rá példa, hogy odébb kellett tenni egy előadást a kedvezőtlen körülmények miatt, de idén az időjárás eddig kegyes volt hozzánk, minden a terv szerint alakult! – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő