24 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaKülföldMeghalt Charles Manson, Amerika leghírhedtebb szektavezére és tömeggyilkosa

Meghalt Charles Manson, Amerika leghírhedtebb szektavezére és tömeggyilkosa

Egy januári kórházi kitérő után november elején újra leromlott az egészsége, majd helyi idő szerint vasárnap este meghalt Charles Manson egykori szektavezér – írja az Index.hu

Manson 83 éves volt, 1971 óta ült börtönben. Főként nőkből álló, drog- és szexközpontú kaliforniai szektájával, őrült képzelgéseivel, zeneimádatával, hollywoodi véres mészárlásaival az elmúlt évtizedek egyik leghírhedtebb gyilkosává vált, aki a popkultúrára is nagy hatással volt.

1967-ben kitalálta saját zavaros filozófiáját és kommunát alakított sok fiatal nővel, ők voltak a Manson család. 1969-ben a családtagok elkövették a leghírhedtebb gyilkosságsorozatukat, amely során a producer Melcher egykori otthonába betörtek, és megöltek mindenkit, aki ott volt. Roman Polanski nyolc hónapos terhes felesége, Sharon Tate színésznő és négy másik ember volt a véres, összesen 102 késszúrással járó mészárlás áldozata. 1971-ben ítélték el Mansont és három társát.

A szekta többi tagja később is gyilkolt. 1972-ben egy 26 éves vietnami veteránt és feleségét ölte meg négy „családtag”, 1975-ben pedig az egyik tag próbálta megölni Gerald Ford amerikai elnököt.

Manson 2013-ban a Rolling Stone-nak mesélt a börtönéletről, amely szerint a sorozatgyilkos hétköznapjai főleg alvással, evéssel, sétával teltek, habár sakkozni is szeretett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő