26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálMindenhol lesz gáz és áram az ünnepek alatt

Mindenhol lesz gáz és áram az ünnepek alatt

Az E.ON és az Nemzeti Közművek is kikapcsolási moratóriumot vállalnak az ünnepi időszakra. 

Az áramszolgáltató – ahogy az elmúlt években is – szünetelteti a 63 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolásokat december 15. és 2018. január 7. közötti ünnepi időszakban. Az E.ON-csoport közölte, ezzel járul hozzá ahhoz, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakban minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

A gázt sem kell hiányolniuk azoknak a családoknak, akiknek 60 napon túli számlatartozásuk van, ugyanis a Nemzeti Közművek Zrt. is önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal december 16. és január 7. között. A türelmi időszakkal szeretne hozzájárulni a szolgáltató ahhoz, hogy minden család nyugalomban tölthesse a karácsonyt, a szilvesztert és az Újévet, közölte a cég.

Fontos tudni viszont, hogy a haladék a vállalkozásokra nem, csak a lakossági ügyfelekre vonatkozik.

 

A Nemzeti Közművek – a hagyományoknak megfelelően – a pénteken induló Mikulásgyárat is segíti: a jótékonysági akció gázellátását 2011 óta biztosítják, idén pedig az áramszolgáltatásról is gondoskodnak. A rászorulókat emellett ajándékgyűjtéssel és ételosztással is támogatják, az adományok szétosztásában önkéntes munkával vesznek részt a társaság alkalmazottai.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő