24 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaNem Donald Trump, hanem Donald Tusk van Pécsen

Nem Donald Trump, hanem Donald Tusk van Pécsen

Bár a pletykákat szívesen tényként közlő baloldali blog még Orbán Viktor miniszterelnök érkezését is meglebegtette, mások pedig Donald Trump amerikai elnököt emlegették, mégsem ők jöttek, hanem egy lengyel politikus. 

Sokan láthattak rendőröket, fekete konvojt Pécsen, így lapunkhoz is érkeztek olvasói telefonok, hogy Orbán Viktort várják az egyik hotelben, mások pedig arról beszéltek, hogy lehet, hogy az amerikai Trump jön Pécsre. Az előbbi pletykának vélhetően köze van ahhoz, hogy az egyik baloldali blog tényként állította a miniszterelnök érkezéséről szóló pletykát, az utóbbi pedig a lengyel politikus Donald Tusk és Donald Trump nevének félreérthető hangzása miatt terjedhetett el.

Valójában Donald Tusk jár pénteken Pécsen, miután ünnepi szenátusi ülés keretében avatják díszdoktorrá. Ő az:

A lengyel politikus a jobbközép Polgári Platform párt társalapítója és jelenlegi elnöke. 2007. november 16-tól 2014. szeptember 22-ig a Lengyel Köztársaság miniszterelnöke volt. 2014. december 1-től az Európai Tanács elnöke – olvasható róla a Wikipédián.

Az Európa Tanács határozza az meg Európai Unió tevékenységének általános politikai irányvonalát és prioritásait. A tanács tagja lehet az uniós országok állam-, illetve kormányfői, az Európai Bizottság elnöke és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő