17 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaMásnapos kisokos!

Másnapos kisokos!

A karácsonyi ünneplés és persze az év utolsó napja kellő lendületet ad ahhoz, hogy pár pohárkánál több is lecsússzon. Adunk pár tippet, hogyan élhetitek túl a másnaposságot. 

Már az ivás előtt is igyál!

A legjobb, ha a nagy buli előtt elfogyasztunk pár pohár vizet vagy akár egy bögre tejet. Ha tudunk, akkor zsíros és laktató étellel „béleljük ki” a gyomrunkat. Ez ugyanis segít abban, hogy lassabban szívódjon fel az alkohol.

Ha folyamatosan érkezik az utánpótlás!

Ki mondta, hogy ivás közben nem lehet mást is inni? Ha bírod, akkor két pohárka között egy pohár vízzel is segíts magadon! Szénsavas üdítőt ezalatt semmiképp ne fogyassz.

Ha érzed, hogy baj lesz!

Ha hazaértél, ne az legyen az első, hogy bezuhansz az ágyba! Egy narancslé vagy egy vitaminos energiaital is segíthet. Amennyiben van otthon C-vitamin, dobj be egyet! Ha van energiád hozzá, a friss levegőn tett séta is sokat segíthet.

Amikor magadhoz tértél, próbálj meg enni!

Ha fejfájásra ébredsz, akkor is próbálj meg valamit magadba tömni. A legjobb, ha nem nehéz étellel kezdesz. Válassz valami könnyűt. Persze van olyan, aki a kólára és a hamburgerre esküszik.

+1 tipp: A legjobb, ha mértékkel fogyasztunk alkoholt!

Kutatások szerint bizonyos vörösborok különösen „hatékonyak” a másnaposság kiváltásában, sőt az évjárat sem mellékes. A sör és a fehérbor sem annyira „kártékony”.

És akiknek mindezt nem sikerült betartani és már most nagyon „aznaposak”…

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő