17 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapSportLabdaPécsett futsaloznak a diákolimpiáért

Pécsett futsaloznak a diákolimpiáért

A főváros és a 19 megye legjobbjai mérik össze erejüket a futsal diákolimpia 5–6. korcsoportjának országos bajnoki címéért a hétvégén Pécsett. A péntek esti megnyitón Őri László, Pécs alpolgármestere, illetve stílszerűen egy „igazi” olimpiai bajnok is köszöntötte a fiatalokat.

Miközben a sportbarátok nagy része péntek este a pjongcsangi téli olimpia ünnepélyes megnyitójában gyönyörködhetett, kétszáz fiatalember, illetve sportvezetőik a „nagy” olimpiák talán távoli előszobájának titulálható diákolimpia egyik népszerű sportága, a futsal országos döntőjének megnyitójára sorakozott fel a pécsi Gandhi-csarnokban.

– Pécsen nagy támogatottsága és elismerése van a sportnak, a megyeszékhely nemcsak a kultúra, de a sport városa is. Pécs a sportban figyelemre méltó múltat, gazdag jelent és reményteljes jövőt tudhat magáénak – mondta el Őri László, a pénteki megnyitón.

És ha már a péntek „igazi” olimpiai nap is lett a dél-koreaiak jóvoltából, hát a pécsi szervezők, vagyis a Baranya Megyei Diáksport Tanács és a PSN Zrt., illetve a Magyar Diáksport Szövetség is megadta a módját, így a résztvevőket dr. Őri László, Pécs alpolgármestere mellett utóbbi szervezet képviseletében London olimpiai bajnok kajakosa, Dombi Rudolf köszöntötte. A labdás sportágat, illetve a házigazdákat rajtuk kívül a korábbi ötszörös válogatott labdarúgó, ma a PSN Zrt. edzője, Toma Árpád képviselte.

A húsz csapat fiataljai – 5–6. korcsoport az 1998–2002 között születetteket jelenti – a Gandhi- és a Széchenyi-csarnokban, négy ötös csoportban kezdik meg majd a küzdelmeket (4+1-es felállással, 40×20-as pályán, 3×2-es kapura, 2×12 perces meccseken), hogy aztán vasárnap délutánra, már a helyosztókon át elnyerje a sportág idei diákolimpiai trófeáját. Baranya bajnokaként az EJSZ Széchenyi Gimnázium gárdája veszi föl a küzdelmet a győzelemért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő