Hirdetés

Új szolgáltatással áll elő a Tüke Busz Zrt.: ingyenes internet elérés várja az utasokat a pécsi helyi járatokon.

A Tüke Busz Zrt. 5 autóbuszán ingyenes, korlátlan adatforgalmú internet hozzáférés érhető el, kísérleti jelleggel. A járművek kiválasztása során fontos szempont volt, hogy az utazóközönség elsősorban nagy utasforgalmú járatokon tudja tesztelni a társaság új kényelmi szolgáltatását.

A város kelet-nyugati tengelyén, a több egyetemi kart is érintő 2, 2A, továbbá az
1,21,102-es járatok vonalán közlekedő autóbuszok közül 4 járműbe, valamint egy, a Kertvárosból induló, 3, 6, 8, 103, 130 járatok vonalán közlekedő autóbuszba üzemelték be az ingyenes WiFi szolgáltatást.

A Wi-Fi a pécsi helyi járatokon a következő három hónapban tesztüzemben működik, ez alatt a társaság a nagy adatforgalmat generáló oldalak elérését sem korlátozza (pl. videomegosztók, közösségi oldalak). A szolgáltatás a jármű teljes utasterében elérhető, az utazóközönség díjmentesen veheti igénybe. A mobil internet hozzáférés sebessége átlagosan 30 Mbps, ez az aktuális cella terheltségének a függvényében változhat.

A szolgáltatás igénybevételéhez csatlakozni kell a TukeBuszFreeWiFi nevű vezeték nélküli hálózathoz, ezután a böngészőben megjelenő bejelentkező oldalon a „belépés” gombra kattintva érhető el az internet. A felhasználó a „belépés” gombra történő kattintással automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket.

A korlátlan, ingyenes Wi-Fi szolgáltatás az alábbi rendszámú járműveken érhető el:
MOS-215, MOS-216, MOS-217, MOS-218, NGB-444
A társaság az ingyenes WiFi szolgáltatás tesztüzemi időszakát követően összegzi és értékeli a tapasztalatokat, a rendszer bővítéséről vagy folytatásáról ezt követően születhet döntés.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét