8 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKorzóGasztróPécsi borzalmak: kolbásztorta, banános-szalonnás pizza és még...jó étvágyat!

Pécsi borzalmak: kolbásztorta, banános-szalonnás pizza és még…jó étvágyat!

Amennyi fantasztikus recept és tehetséges szakács van a világon, legalább annyi a bűntény a gasztronómia ellen. Van, hogy a szükség szüli a gyalázatos ételkölteményt, de olyan emberrel is találkozni, aki egyszerűen csak nem ért a főzéshez. Pécsieket kérdeztünk, milyen ételeket készítettek, amire sok év távlatában nem szívesen emlékeznek vissza. 

Banános és kolbászos pizza a Hawaii pizza nyomán

Fanni olvasónk nagymamája állítólag nem ismeri olyan jól az olasz konyhát, ezért a Hawaii pizza ötletén felbuzdulva készített pizzát a következő hozzávalókkal: paradicsomszósz, hagyma, banán, kolbász és szalonna.

Máté májkrémes spagettije cérnametéltből

A tésztát biztos sokan helyettesítették cérnametélttel ínséges időkben. A májkrém feltéttől pedig nem lesz kevésbé kínosabb a fogás. Ahogy a többi receptet sem, ezt sem ajánljuk otthoni kipróbálásra.

via GIPHY

Dóra „gourmet-tekercse”

Pofonegyszerű recept, feledhetetlen ízélmény: szalámi, sajt, valami töltelék – akár savanyú uborka – feltekerve és kész! Dóra receptjét Zoltán olvasónk is ismerte, persze saját kútfőből állt elő a feltekert lapkasajt ötletével, közepén egy vastag csík ketchuppal.

Bolognai spagetti konzerv löncshúsból

Tamás emlékeztetett erre a már klasszikusnak mondható receptre. Végy egy löncshúskonzervet, egy bolognai alapot, és kész is vagy az egyedi ízvilágú olasz spagettivel! Hogy mi a legjobb benne? Hogy csupán ötszáz forint és napokig kitart!

„Koleszburger”, Zoltán receptkönyvéből

Végy egy kiló kenyeret, vágd le a kenyér egyik csücskét, majd szedd ki a belseje nagy részét. Ezután fogj egy csomag szalámit, és egy csomag lapkasajtot, szórd bele a kenyér belsejébe, majd az egészet tedd a mikróba. Máris fogyasztható!

via GIPHY

Spaghetti al Cane Bolognese Istvántól

Nem viccelünk, ami most jön, az halál komoly. István olvasónk egy nyaralása során kényszerült elkészíteni élete receptjét. A bolognai spagettit kutyakajából, ketchuppal készítette el.

– Az apartmanban, amit kibéreltünk, semmilyen értelmes kaja nem volt, ráadásul a marhahúsos kutyakaja volt a legfrissebb tétel. Ízre pont olyan rossz volt, mint egy konzerves löncshús, csak sótlan és fűszermentes változatban – avatott be minket. Na, ki próbálja ki?

Gábor rántott morzsája középiskolából

Borzasztóan egyszerű, mégis nagyszerű recept: az asztalon álló kenyérmorzsa paprikás olajban kisütve, ráütve egy tojás. Ha tojás nincs, úgy is jó! Imádjuk.

[su_note note_color=”#319eea”]

Aki úgy érzi, lenne még mit hozzátennie, az ne tartsa magában! Írja le „élete receptjét” cikkünk alá, hozzászólásban![/su_note]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő