Hirdetés

Az anyukánk – mindegy milyen korban vagyunk – egyike életünk legfontosabb személyeinek. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy együtt tölthetjük május első vasárnapját, tegyük azt különlegessé! Íme néhány ötlet, hogyan.  

Idén anyák napja május 6-ára esik. Pécsett a következő programokat ajánljuk:

Anyák napi hangverseny

A komolyzenét kedvelőknek mindenképp figyelmébe ajánljuk a Zsolnay Negyedben tartandó hangversenyt, melyen Szabóki Tünde, Kovácsházi István és a PTE-MK Zeneművészeti Intézet növendékei lépnek fel. Az eseményről bővebben: ITT.

Tematikus festöde felnőtteknek és gyerekeknek

A Pécsi Egyházmegye felnőtteknek és gyerekeknek hirdet programot anyák napján a Püspöki KincsTárban. A Pécsi Püspökség az alkotás örömén keresztül hozza közelebb Pécs gazdag motívumvilágát és szimbólumait a látogatóhoz. Bővebben ITT tudunk informálódni a workshopról.

Anyák napi élő kívánságműsor

13 és 15 óra között a Rádió1 stábja élő kívánságműsorral vár minden érdeklődőt a Pécs Plazában, így bárki küldhet dalt édesanyjának, nagymamájának, párjának. További információ ITT található. A Plázában egyébként emellett ingyenes anyák napi kézműves foglalkozás is lesz május 5-én, bővebb információ ITT.
Anyák napi zenés-táncos rendezvények
Ha édesanyánkkal mennénk bulizni, akkor erre is lessz lehetőség Pécsett! Anyák napi bált és bulit is szerveznek vasárnap, a bálról itt olvashatnak, a partiról pedig ITT.

És ha saját magunk készítenénk valamit

Amennyiben pedig nem csak közösen töltött idővel, de valamilyen saját kezűleg készített ajándéktárggyal is örömet szeretnénk okozni édesanyánknak, íme néhány egyszerű, de garantáltan nyerő ötlet a kedvenceink közül.

Csokiimádóknak

Elképzelni sem tudunk ennél egyszerűbb és egyben nagyszerűbb ajándékot egy a csokoládét kedvelő anyukának! Férfiak, nők és gyerekek is könnyen és gyorsan elkészíthetik. ITT pedig a tuti recept hozzá, ha kész már csak egy darab celofánra és néhány szép kanálra van szükségünk.

 

 

A fényképezés szerelmeseinek

Gyönyörű, praktikus és egyszerű ez a fényképezőgéphaz való nyakpánt, amit gyakorlatilag bármilyen sálból összeeszkábálhatunk. Szükségünk lesz még egy darab műbőrre, ollóra, tűre és cérnára, valamint valamilyen karikára és karabinerre a rögzítéshez. Angolul nem tudók is könnyen elkészíthetik az ajándékot a lenti videó alapján.

Trendi anyukáknak

Ha édesanyánk sokat utazik, vagy csak szereti kéznél tartani a naponta szükséges piperéit, akkor biztosan örülni fog egy saját magunk készítette pompázatos mintájú neszeszernek. Habár itt már varrógépet is érdemes használni, így az előzőekhez képest bonyolultabb az elkészítés, tutira megéri. A képekkel kiegészített, angol nyelvű leírást ITT, a magyar nyelvű videót pedig ITT találjuk.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét