Hirdetés

Nem várt lehetőséget kapott a Baranya Megyei Önkormányzat, és ezen keresztül a baranyai zenekedvelő gyerekek. Gustavo Santaolalla, a többszörös Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas világhírű zeneszerző-előadó koncertjén vehetnek részt a pécsi Kodály Központban.

Magony András, a koncert producere a Baranya Megyei Önkormányzattal együttműködésben – egy mecénás jóvoltából – különleges felajánlást tett. Díjmentes részvételi lehetőséget biztosítanak a megyében több mint 200 olyan zenekedvelő és -művelő felnőttnek, gyereknek, akik egyébként nem juthatnának el a nemzetközileg elismert művész koncertjére.

– Gustavo Santaolallaról közismert, hogy nagyon szívesen zenél gyermekekkel. Számos olyan fellépése volt, ahol akár több száz gyermekkel muzsikált együtt. Mivel most első alkalommal jár Magyarországon, felmerült az ötlet, hogy egy ilyen különleges koncert is megvalósuljon. Ebben is segít a megyei önkormányzat – mondta a producer a sajtótájékoztatón.

A program lebonyolítását a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Madaras Zoltán vállalta: – Felkértem a települési polgármestereket és zeneiskolákat, hogy segítsenek a megvalósításban, és már többen jelezték részvételi szándékukat. Nagy öröm ez számunkra, hiszen a megyei önkormányzat elkötelezett az értékőrzés és a kultúra támogatása mellett. Ebben a különleges programban mindez egyszerre valósulhat meg.

A koncert augusztus 31-én pénteken lesz a Kodály Központban.

2006-ban a Túl a barátságon, 2007-ben a Bábel című film zenéjéért Oscar-díjat kapott. 2015-ben a Time magazin az USA 25 legbefolyásosabb spanyol ajkú személyisége között említette.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét