24 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapAbszolút PécsBuli: alkoholmérgezést kapott egy gyerek is Pécsen

Buli: alkoholmérgezést kapott egy gyerek is Pécsen

Akadt dolguk a katasztrófavédőknek, rendőröknek, mentőknek is szilveszterkor, és a Pécsi Klinikai Központ sürgősségi osztályán sem maradtak feladat nélkül.     

A rendőrség közlése szerint december 31-én hét órától másnap hét óráig 47-szer érkezett bejelentés. Az esetek során két személyt fogtak el, a megszokottól eltérő intézkedésre nem volt szükség. A rendőrök egy könnyű sérüléssel járó, és két anyagi kárral végződő baleset helyszínén intézkedtek.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a pécsi tűzoltóknak egyetlen esethez kellett csupán kivonulniuk, késő este a Tildy Zoltán utcában füstölt egy kuka, amit eloltottak. Szilveszter napján egyébként ezzel együtt három alkalommal avatkoztak be a megye tűzoltói: Sásdon egy bokor gyulladt meg, és egy mohácsi családi ház kazánja hibásodott meg. Személyi sérülés nem történt egyik esetben sem.

Detoxikálóban szerencsére senki sem kötött ki a mulatozás hatására

Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, Baranya megyében a mentők 132 esetet láttak el, melyből 10 esetben alkoholmérgezés történt, köztük volt egy kiskorú gyermek is. A pécsi mentők tájékoztatása szerint az idei szilveszter a korábbiakhoz képest enyhébbnek számított, ami a riasztásokat illeti.

A december 31-e és január 1-je közötti éjszakai műszakban összesen 19 ittas beteget láttak el a pécsi Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályon. Az ittasság foka egyik esetben sem érte el a súlyos, intenzív kezelést igénylő mérgezés mértékét.

Ami a szemetelést illeti, a Biokom NKft. szerint a január 1-jei takarítás során a belváros és a külső városrészek frekventált területeinek megtisztítását 34 munkatársuk végezte. A munkában 3 kistehergépjármű és 1 járdaseprőgép vett részt. Összesen 18 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el. Ez a mennyiség nagyjából a duplája a hétvégén szokásos mennyiségnek, azonban a korábbi szilveszteri takarításokat összehasonlítva átlagosnak számít, tudtuk meg.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő