15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapSportA pécsi korisok is felkerültek az olimpiai bajnokok táblájára

A pécsi korisok is felkerültek az olimpiai bajnokok táblájára

A phjongcshangi téli játékokon aranyérmes férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjainak neve csütörtökön felkerült az Olimpia Parkban található emléktáblára, melyen az ötkarikás bajnokok szerepelnek.

Az ünnepségen Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, a pécsi Knoch Viktor és Burján Csaba mellett az V. kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter leplezte le a táblát 150 belvárosi hatodik osztályos diák jelenlétében.

A városvezető felidézte, hogy a park 2014-es felújításakor állították az emléktáblát, melyre most először kerültek olyan sportolók, akik téli sportágban diadalmaskodtak. Megjegyezte, mindig öröm látni a táblák előtt nosztalgiázó nyugdíjasokat, vagy éppen a múlt nagyjaival ismerkedő fiatalokat.

A négy aranyérmes gyorskorcsolyázótól kérdezhettek is a gyerekek, akik a hivatalos program után aláírást gyűjtöttek Magyarország első téli olimpiai bajnokaitól, illetve fényképet készítettük velük és az aranyérmeiket is megcsodálhatták.

– Még sok mindent nem értünk el. Például az olimpiai szereplést is lehet fokozni – válaszolt Liu Shaoang arra a kérdésre, hogy milyen motivációjuk maradt az olimpiai siker után.

Knoch Viktor a sportolói életforma lemondásairól beszélt, felidézte, hogy az iskolába jószerivel csak vizsgázni járt, illetve kevesebb barátja volt kortársainál, mivel rendre edzésen, edzőtáborban vagy éppen versenyen volt, ugyanakkor szerinte megérte a sok áldozatot. A váltó legidősebb és egyéves pihenőjét töltő tagja az MTI-nek elmondta, a versenyek hiányoznak neki, de a kőkemény felkészülés nem.

– A következő cél a váltóval a vb-győzelem, egyénileg pedig mindenkinek más – válaszolt a rövidtávú terveket firtató kérdésre Burján Csaba, aki az MTI-nek elárulta, a vasárnap véget ért sikeres Európa-bajnokság után keddtől már ismét a munkáé volt a főszerep, jelenleg nagyon kemény edzésekkel készülnek a februári két világkupaversenyre.

– A nap végén csak a testvérem van mellettem” – válaszolt Liu Shaolin Sándor a testvéri viszonyra vonatkozó kérdésre, hozzátéve, mindig jó testvérek voltak, s nem jellemző a rivalizálás köztük. Az MTK világ- és Európa-bajnokát még példaképeiről faggatták az iskolások, erre úgy felelt, több is van neki, s tulajdonképpen a családtagjaitól kezdve, edzőin át, a csapattársakig mindenki beletartozik ebbe a körbe, aki segítette őt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő