17 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapPécs AktuálNextPécsNem fogunk ráismerni az Ifjúsági Házra

Nem fogunk ráismerni az Ifjúsági Házra

Felújítják a Centrum parkolóját és az Ifjúsági Házat is, így már nem sokáig kell a kavicsos terepen megállniuk az autósoknak, és a lepukkant ingatlanba is élet költözhet. Az első látványtervek nagyon impozáns felújítást ígérnek. 

Aligha fogunk bánkódni, hogyha a mostani lerobbant állapotban lévő Ifjúsági Házat teljesen újjávarázsolják, hiszen a látványtervek tanúsága szerint nagyon modern épület gazdagítja majd a belvárost.

Az épület a közeljövőben 1,5 milliárdba kerülő átfogó felújításon esik át, a mellette lévő parkoló új burkolatot is kap utcabútorokkal.

Egy közgyűlési előterjesztésből az is kiderül, hogy várhatóan márciusban már 40 autóval több tud parkolni az egy éven belül teljes felújításon, zöldesítésen áteső Centrum-parkoló környékén.

Mint azt Decsi István, Pécs alpolgármestere lapunknak elmondta, a volt Ifjúsági Házat (IH) munkahelyteremtő beruházások érdekében irodaházzá építi át a város, emellett a teljes Centrum-parkolót is rendbe teszik hamarosan.

Ezt a célt szolgálta, hogy azt az IH-tól keletre eső telket is visszavásárolta Pécs, amelyet még a 2009 előtt regnáló szocialista városvezetés adott magánkézbe.

A telken lesz a tervezett irodaház parkolója, ám annak elkészültéig azon kavicsos parkolót alakítanak ki; ezzel további 40 autó tud várakozni a Centrum-tömbben.

Decsi elmondta, az intézkedés további célokat is szolgál. Várhatóan ősszel ugyanis megindul a Centrum-parkoló felújítása több ütemben, ami nyilvánvalóan területlezárásokkal is jár a munkálatok idején. A visszavásárolt telken lévő ideiglenes parkolóval így a jelenlegi várakozóhelyeket vissza tudják pótolni időről időre.

Az IH és az az előtti terület magánkézben volt, és voltak ugyan ötletek a hasznosításra – például szállodaépítéssel –, de az elmúlt bő 20 évben semmi nem történt. A város 2018-ban tudta megvásárolni azt a telket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő