12 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapKékhírekGyerekeket zsarolt meg, ismerősét fosztotta ki

Gyerekeket zsarolt meg, ismerősét fosztotta ki

Két év hat hónap fegyházra és három év közügyektől való eltiltásra ítélte a Pécsi Járásbíróság jogerősen azt a férfit, akit többszörös visszaesőként két rendbeli zsarolással és egy rendbeli kifosztással vádoltak. A bíróság 2019. április 8-i döntésével megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás szerint még 2018. január 24-én két gyermekkorú fiú egy pécsi bevásárlóközpont tetőtéri parkolójában az épület párkányára felült, majd ott felálltak és sétálni kezdtek. A vádlott férfi odament, figyelmeztette őket, hogy életveszélyben vannak. Közölte: vagy szól az áruház biztonsági személyzetének, akik rendőrt fognak hívni és így akár százezres bírságra is számíthatnak, vagy őt fizetik meg valamekkora összeggel azért, hogy hallgasson. Az egyik sértett fiú odaadta telefonját a benne lévő SIM-kártyával együtt – annak sorsa azóta ismeretlen. Összértéke viszont 76 ezer forint volt, az eljárás során ez sajnos nem térült meg.

2018. január 27-én, három napra rá, a vádlott Pécs belvárosában szórakozott a délutáni-esti órákban ismerőseivel és ismerőseinek ismerőseivel. A későbbi sértettel is ekkor ismerkedett meg, korábban nem találkoztak. Jól sikerült az este: a sértett nem kevés alkoholt fogyasztott, így erősen lerészegedett. Hajnali 3 óra előtt valamennyien hazamentek – a vádlott és a sértett kivételével. Utóbbi kérte, hogy kísérje le a távolsági buszpályaudvarhoz, hiszen onnan indul busza hazafelé 4 óra tájban. A vádlott férfi és részeg társa a közelben leültek dohányozni egy épület tövében. Viszont a sértett hamar elaludt, a vádlott férfi pedig kihasználta a helyzetet és átkutatta részeg társa ruháját, ellopta tőle pénztárcáját és mobiltelefonját. Mikor hajnalban felébredt a sértett, rögtön bejelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon, amint észlelte, hogy eltűntek a holmijai.

A vádlott 2018. január 28-a és 2018. február 1-e közötti időben 2.000 forintért eladta a mobiltelefont egy harmadik személynek, akitől azt a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek visszaadta, a sértett kára ezáltal részben megtérült – ugyan a SIM- és a memóriakártyának már hűlt helye volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő