Közel ezer tájfutó érkezik nagypénteken a Negyedbe, fuss te is!

Hirdetés

Az idén 60 éves Mecsek Kupa 2019-ben újjászületik, és a Mecsek Open nevet veszi fel. A tájfutó berkekben már jól ismert megmérettetés keretében április 19-én, nagypénteken városi sprintverseny is lesz a Zsolnay Negyedben, melyet bárki kipróbálhat!

Eddig kilenc nemzet, több mint nyolcszáz versenyzője nevezett az április 19-21-én tartandó Mecsek Openre, Pécsre. A Mecsek-kupa története 1959-ben kezdődött, és nagypénteken hatvanadik alkalommal állnak rajthoz a résztvevők ezen a sporteseményen. A háromnapos tájfutó kalandon a Mecsek töbröseiben, a terepek gyöngyszemeként emlegetett Szúadóban, és legvonzóbb épített örökségünk helyszínén, a Zsolnay Kulturális Negyedben futnak majd a fürgelábúak. Nem titkolt szándéka a szervezőknek, hogy a verseny a Mecsek Kupa nyomdokain bekerüljön a nemzetközi tájfutó élet vérkeringésébe, immáron Mecsek Open néven.

A Zsolnay Negyedben minden odalátogató ingyen kipróbálhatja a Mátrix nevű navigációs játékot, április 19-én, pénteken 14.00-tól 16:30-ig. A két következő nap a Rácz Tanya lesz helyszín, ahol szintén lesz gyerekverseny az érdeklődő pécsieknek.

Bővebb információt ide kattintva találunk!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét